18-årige Tauson vinder karrierens første WTA-trofæ: 'Jeg var meget nervøs'

Danske Clara Tauson vandt søndag sin første WTA-turnering, da tennisspilleren slog Viktorija Golubic i finalen.

Clara Tauson med det synlige bevis på sin sejr ved WTA-turneringen i Lyon. (Foto: ALEXANDRE HERGOTT © Scanpix)

Blottede tænder. Et lettelsens suk. Det lykkedes.

Clara Tauson har virkelig imponeret på tennisbanerne i Lyon, hvor spillet bare er blevet bedre og bedre, og søndag stod det 18-årige stortalent for presset, da hun vandt karrierens første WTA-turnering. Endda i sin første finale.

I to sæt - med cifrene 6-4, 6-1 - slog Tauson schweizeren Viktorija Golubic i en finale, hvor hun viste stor kølighed og undgik den bævrende nervøsitet, man på forhånd kunne have frygtet, mener Michael Mortensen, tennisekspert for Eurosport.

- Jeg så en moden, ung kvinde, som spillede en sublim tennisfinale. Man skulle tro, at hun havde stået i en WTA-finale flere gange. Hun spillede med en autoritet og leverede en dynamisk kamp, hvor hun i perioder udspillede sin schweiziske modstander, siger Michael Mortensen til DR Sporten.

I sit vinderinterview efter finalesejren siger Clara Tauson, at hun fra første bold prøvede at nyde kampen fra start til slut.

- Jeg gik bare ud for at have det sjovt på banen, og det har jeg gjort hele ugen, og det har hjulpet mig til en vinde titlen, siger 18-årige Tauson, der nu har vundet 12 kampe i træk.

- Jeg har spillet en række meget gode kampe, særligt i denne uge. Også søndag spillede jeg en solid kamp, selv om jeg var meget nervøs, fordi det var min første WTA – finale, siger Clara Tauson.

Mod Golubic var tennisekspert Michael Mortensen voldsomt imponeret over særligt Tausons offensiv, hvor hun kontrollerede og samtidig havde overskud til at implementere lækre detaljer.

- Man så, hvor dygtig en boldspiller hun er. Clara Tauson er en stjerne i svøb. Vi kommer til at se hende i mange finaler fremover. Det er jeg sikker på. Nu er hendes voksenliv på WTA-touren begyndt, og det er en spændende rejse, hun begiver sig ud på, siger Michael Mortensen.

I sin første WTA-finale nogensinde var danske Clara Tauson urørlig. (Foto: Sandrine Thesillat / Panoramic / © Scanpix)

Clara Tauson fik ellers for anden gang på to dage en svær indledning, da Viktorija Golubic kom foran 2-0 i første sæt, men som i sin semifinale vendte danskeren modgangen til noget konstruktivt. Den brølstærke teenager åd sig tilbage - stille, men fokuseret - og slog sig foran 4-2, før hun tog sættet 6-4.

I andet sæt lignede Clara Tauson ikke en, der havde de store vanskeligheder med at styre sin ti år ældre modstander. Danskeren moste schweizeren med de overbevisende cifre 6-1.

Jovist, der var en smule dansk nervøsitet ved 5-0. Tøven fra Tauson for første gang i finalen, men i eget serveparti lykkedes det teenageren at slide det sidste afgørende og forløsende point hjem.

At vende skæv start til komfortabel sejr er helt særlig egenskab, mener Michael Mortensen. Og med tanke på, at Clara Tauson både har været igennem kvalifikationen og mod titlen ikke afgav ét eneste parti, er der grund til optimisme for fremtiden.

- Selvom Clara kun er 18 år, spiller hun meget voksent. Hun hviler i sig selv, er tro mod sig selv og sit spil. Hun har altså en tilgang til den her kamp og hele turneringen, der er beundringsværdig, siger Michael Mortensen, tennisekspert hos Eurosport.

- Clara Tauson har virkelig sendt et signal til alle de bedste i verden om, at hun er en spiller, de skal holde øje med, fordi hun er i en rivende udvikling. Og hun bliver bare bedre og bedre.

Unge Tauson har også fået lykønskninger med på vejen fra Danmarks bedste tennisspiller nogensinde, Caroline Wozniacki. Den tidligere verdensetter indstillede karrieren sidste år og sender ros til Danmarks nye tennishåb:

- Tillykke Clara Tauson med din første WTA-sejr, skriver Wozniacki på sin Instagram-profil.

Det var tredje gang, at Tauson og Golubic mødte hinanden. Det indbyrdes regnskab fører danskeren nu 2-1 efter søndagens sejr. Golubic' sejr kom i en opvisningskamp sidste år, mens Clara Tauson slog schweizeren i finalen ved W25-turneringen i januar.

FacebookTwitter