Holger Rune vinder BMW, men har ikke kørekort: ’Det må mor tage sig af’

Holger Rune vandt i weekenden sin første ATP-titel og ser nu frem mod French Open.

Holger Rune viser præmierne frem efter sejren i turneringen i München. (Foto: © Sven Hoppe, Sven Hoppe/picture-alliance/dpa/AP Images)

Hvad gør man, når man vinder en bil, men ikke har noget kørekort?

Det spørgsmål skulle den danske tennisspiller Holger Rune forholde sig til, da han søndag spillede sig til tops i ATP-turneringen i München.

For udover pokalen og præmierchecken var der også en spritny BMW til vinderen. Men det er bare en smule lettere at pakke et sølvtrofæ i tasken og sætte pengene ind på kontoen, end at få en bil fra det sydlige Tyskland hjem til Danmark. Især når man ikke selv må køre bilen.

- Jeg ved ikke, hvad der skal ske med den. Det må min agent eller min mor tage sig af. Vi kører i hvert fald ikke hjem i den, lyder det med et grin i stemmen fra Holger Rune.

- Jeg fik lige en tur i den i går, og den er en vanvittig fed. Og nu, hvor jeg har en bil, som venter på mig, så vil jeg da gerne snart have taget det kørekort.

Holger Rune kunne søndag løfte armene efter han, som den første dansker i 17 år, vandt en ATP-turnering. (Foto: © Christof Stache, Ritzau Scanpix)

Sejren, checken og sportsvognen kom i hus, efter Holger Rune søndag eftermiddag nappede karrierens største sejr, da han for første gang kunne lade sig hylde som vinder af en ATP-turnering.

Det var samtidig første gang siden 2005, at en dansker kunne spille sig til tops i en ATP-turnering. Og det var dobbelt op på store resultater for Holger Rune, som undervejs i turneringen slog verdens nummer tre, tyske Alexander Zverev.

Ja faktisk kan det være svært at beslutte sig for, hvad der egentlig er den største bedrift.

- Det er altid lækkert at vinde en turnering, men sejren over Zverev gør, at jeg nu ved, at jeg kan spille med på det allerhøjeste niveau, siger Holger Rune.

- Hvis jeg havde vundet turneringen ved at slå spillere som var mellem nummer 30 og 50 på verdensranglisten, så havde det været en anden følelse. Men begge ting er fede. Det giver så meget selvtillid, og jeg glæder mig allerede til at træne i næste uge, for motivationen er bare helt i top.

Med sejren tager den 19-årige dansker et gevaldig hop op på verdensranglisten. Inden turneringen i München var Rune nummer 70, men nu er danskeren placeret som nummer 45.

Det har ellers været et blandet 2022 for Holger Rune, som i begyndelsen af året kæmpede med resultaterne og måtte forlade seks af de første ti turneringer allerede i første runde.

Men siden har danskeren taget ketcheren i den anden hånd og vundet 14 af sine seneste 16 kampe. Og ifølge hovedpersonen selv er det især det mentale aspekt, som har haft fokus.

- Jeg har tænkt meget over at være mere rolig på banen. Jeg har ofte brugt meget energi på at være sur. Det handler om at finde et spændingsniveau, som passer godt til mig. Det har jeg ramt i den her turnering, hvor jeg, selvom jeg har været bagud nogle gange, har holdt hovedet koldt og ladet ketcheren tale.

Inspirationen til at holde munden lukket og fokusere på spillet inden for kridtstregerne har danskeren fundet i andre spillere, som de seneste år har stået i samme situation som ham selv.

- Jeg har kigget på nogle af de spillere, som har været underdogs. Det kræver så meget, at slå de rigtig gode spillere. Der er ikke plads til at diskutere med dommeren, eller være sur over et dårlig opspring, det tager alt for meget energi, og så kan du ikke slå de her topspillere, siger Holger Rune.

I 2019 vandt Holger Rune som 16-årig junior-udgaven af French Open. (Foto: © Jean-Francois Badias, Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved)

Næste opgave for den nykårede danske top-50-spiller er ATP-turneringen i Rom, som spilles fra 8. til 15. maj.

Men selvom alle turneingerne er vigtige, så er forårets helt store mål sæsonens anden grandslam-turneing, French Open, som spilles i slutningen af maj på Roland Garos-anlægget i den franske hovedstad Paris.

Et anlæg som Holger Rune har særdeles gode erfaringer med. I 2019 vandt den dengang 16-årige dansker junior-udgaven af turneringen.

Som senior har han dog aldrig spillet i den franske grandslam-turnering, så han glæder sig til igen at komme til Paris. Denne gang i de voksnes rækker.

- Jeg har jo aldrig tabt en kamp på Roland Garos. Jeg kender det anlæg som min egen bukselomme, og jeg elsker det sted. Det er en af de fedeste turneringer. Ikke kun fordi jeg vandt den som junior, men også hele atmosfæren, så jeg glæder mig til at spille og forhåbentlig lave et godt resultat.