ANALYSE Tre bolde gav Wozniacki triumfen down under

I en højintens finale ved Australian Open trådte Caroline Wozniacki i karakter på de vitale tidspunkter.

Caroline Wozniacki kan nu endelig kalde sig grand slam-vinder. (Foto: Vincent Thian © Scanpix)

På randen af nederlag hev Caroline Wozniacki de sidste kræfter frem og sikrede sig den længe ventede grand slam-triumf.

Udover en stor pengecheck og en flot pokal kan danskeren også se frem til at blive nummer et i verden, når den nye verdensrangliste udkommer på mandag. Især tre bolde set over den næsten tre timer lange tenniskamp understreger, hvorfor det var Caroline Wozniacki, der sikrede sig triumfen i Melbourne.

Tålmodighed og angrebslyst – bolden ved 1-0, 30-0 (første sæt)

Caroline Wozniackis indledning på finalen understregede tydeligt, at den helt rigtige taktik var blevet lagt af farmand og træner Piotr Wozniacki. Danskeren holdt god længde fra baglinjen og sørgede for, at Simona Halep ikke kunne komme ind og diktere kampen. Det gjorde rumæneren usikker på, hvad hun skulle gøre. Når den korte bold kom fra modstanderens ketsjer, trådte Caroline Wozniacki ind og slog vinderslaget. Det var understregningen af, hvordan Wozniacki er blevet mere fortrolig med sit angrebsspil. Det er ikke længere en anstrengt opgave at rykke frem i banen, hun gør det af sig selv, når muligheden opstår.

Partiet Wozniacki vinder til 2-2 (andet sæt)

Partiet efter Caroline Wozniacki netop har tabt et maratonparti, rejser hun sig og vinder det næste. Hun taber det andet sæt, men signalværdien i at udvise kampgejst en svær tid til trods hjalp danskeren senere i kampen. For som kampen skred frem, kunne begge spillere vinde kampen. Det handlede i høj grad om, hvilken spiller der var i bedst balance med sig selv rent mentalt. At kunne være i stand til hurtigt at ryste skuffelser af sig, komme videre og genvinde troen på triumf. Det var nøglen til sejren. Den indstilling var afgørende, da Wozniacki igen i tredje sæt stod med ryggen mod muren et servegennembrud bagud.

Matchbolden

Det er en kliché af en anden verden, men det passer. Det handler i tennis om at vinde kampens sidste bold, intet andet. Caroline Wozniacki vandt den første matchbold i kampen, efter selv at have været nede med to i anden runde af turneringen mod verdens nummer 119. Netop derfor, og fordi Simona Halep undervejs i turneringen har leveret flere mirakuløse comebacks, var det vigtigt ikke at give flere muligheder til rumæneren end højst nødvendigt. Kampen stod og tippede næsten fra første til sidste bold, og derfor skulle der ikke meget mere end en enkelt nervøs bevægelse til igen at åbne det hele op. Den kom, heldigvis, først fra Halep, der slog et simpelt slag i nettet og dermed udløste den første danske grand slam-triumf i single nogensinde.

Facebook
Twitter