ATP undersøger Holger Runes homofobiske udbrud, men baglandet tager det roligt

Hvis han gerne ville have nydt sejren, så skulle han have holdt sin mund i semifinalen, lyder det fra Holger Runes mor.

Holger Rune vandt karrierens største sejr i sidste uge. (Foto: KELD NAVNTOFT © Ritzau Scanpix)

- Du kan kraftedeme ikke noget selv! Du går bare og spiller bøsserøv!

Sådan lød det blandt andet fra Holger Rune, da han i weekenden spillede semifinale ved en Challenger-turnering i Italien mod argentinske Thomas Etcheverry, inden han fulgte op med at råbe: ’Allez, bøsse!’

Efterfølgende har Holger Rune undskyldt kommentarerne, der også blev fanget på kamera.

Men Association of Tennis Professionals (ATP), den internationale organisation for mandlige professionelle tennisspillere, har endnu ikke lagt sagen fra sig.

Mandag bekræfter en talsperson fra organisationen over for DR Sporten, at de i øjeblikket er ved at undersøge, om Holger Rune skal sanktioneres.

- ATP er forpligtet til at tilbyde et inkluderende miljø for alle spillere, medarbejdere og fans. Derfor er der absolut ikke plads til homofobiske bemærkninger i tennis.

- ATP undersøger i øjeblikket kommentarer fra Holger Rune under en kamp lørdag den 5. juni ved ATP Challenger 80-begivenheden i Biella. Afgørelsen vil blive meldt ud, når den er truffet.

Bliver Holger Rune fundet skyldig i at have brudt ATP’s kodeks, kan der vente en bøde på op til 120.000 kroner og han kan eventuelt miste point på verdensranglisten. Samtidig bliver hans præmiepenge tilbageholdt, indtil sagen har fundet en afgørelse.

Når ATP frem til, at forseelsen er af særlig grov karakter, kan de skærpe straffen yderligere.

Forholder sig roligt

Holger Rune endte med at vinde turneringen i Italien og er nu rejst videre til Lyon i Frankrig for at spille den næste Challenger-turnering.

Her spiller han tirsdag mod franske Titouan Droguet. Det har derfor ikke været muligt at få en kommentar fra den danske tennisspiller, men hans mor, Aneke Rune, bekræfter, at han er ’frygtelig ked af sagen’.

Samtidig fortæller hun, at familien ikke forventer, at der kommer en følgestraf fra ATP.

- Min vurdering vil være, at han får en løftet pegefinger. Præcis som dine børn gør, hvis de får sagt noget forkert. Det koster ikke en stuearrest på ti dage.

Er der ikke en gradsforskel på forseelser?

- Jo. Helt klart. Hvis du skyder en bold i øjet på folk eller skyder en bold ud til publikum, så er det virkelig forkasteligt. Det gør hamrende ondt at få en bold i nakken.

- Når vi taler om en verbal forseelse, så er det ikke rimeligt, at der sanktioneres med hverken bøde eller noget andet, når det er første gang, at det sker, siger Aneke Rune og fortsætter:

- Men jeg har sagt til ham, at han må lære af det her. Hvis han gerne ville have nydt sejren, så skulle han have holdt sin mund i semifinalen. Det er ’the hard way’.