Australian Open-finalen: Murray søger revanche i Djokovic' rekordjagt

De har prøvet det før, og nu er de her igen. Andy Murray og Novak Djokovic kæmper om årets første Grand Slam.

Andy Murray og Novak Djokovic nødes i en gentagelse af sidste års finale ved Australian Open søndag morgen. (Foto: STF © Scanpix)

Andy Murray spillere søndag morgen finale i Australian Open, men vejen dertil var ikke helt uden problemer for den skotske tennisspiller.

Efter fire timer og otte minutters nervepirrende tennis kunne Murray knytte næven for sidste gang i semifinalen mod canadieren Milos Raonic.

Raonic havde tvunget Murray, som var i finalen i Australian Open i 2015, ud i sin hidtil suverænt sværeste kamp ved dette års version af Australian Open, da de to tennisstjerner kæmpede i den første semifinale fredag morgen.

Under kampen var Andy Murray igennem hele følelsesregistret. Den 1,96 meter høje og 98 kilo tunge Raonic havde med et tungt serv-flugt-spil domineret Andy Murray i store dele af kampen, og presset fra Raonic kombineret med en skidt kørende skotsk forhånd frustrerede Murray.

Andy Murray måtte derfor slide sig gennem de fem sæt, det krævede for at ekspedere en tydeligt mærket og skadesplaget Raonic ud af turneringen, og dermed blev han klar til finalen.

Serber på rekordjagt

32 gange har Andy Murray stået på den modsatte side af verdensranglistens nummer 1, Novak Djokovic. Søndag morgen dansk tid mødes de igen, og det bliver en gentagelse af sidste års finale, hvor Novak Djokovic vandt i fire sæt.

Andy Murray er ikke i tvivl om, hvilken modstander, han skal møde.

- Der er mange ting, der er vigtige mod de bedste spillere i verden. Man må ikke sløse med noget som helst. Novak Djokovic har spillet ekstremt godt i vores senest indbyrdes opgør. Forhåbnetlig bliver det et andet resultat denne gang, sagde Murray ifølge the Guardian efter kampen mod Raonic om det kommende opgør mod verdensetteren.

Da Djokovic efter sejren ved Australian Open sidste år løftede trofæet, var det femte gang, siden han første gang sejrede ved kalenderårets første Grand Slam tilbage i 2008.

Lykkes det den nu 28-årige Djokovic at gentage succesen fra sidste års finale, sniger han sig op på siden af den australske tennislegende Roy Emerson, der mellem 1961 og 1967 vandt turneringen seks gange, og dermed tangerer han den mangeårige rekord.

Novak Djokovic erkendte også efter semifinalesejren mod Roger Federer, at rekorden og Australian Open har stor betydning for ham.

- Det var her, jeg vandt min første Grand Slam, så turneringen er helt speciel for mig. At jeg samtidig har mulighed for at tangere rekorden er fantastisk. Det er en flot turnering med et fantastisk publikum, sagde Djokovic i det obligatoriske sejrsinterview.

Murray-familien i fokus

Der er rigeligt med ting at glæde sig over for Murray-familien i disse dage, og lykkes det Andy at besejre Novak Djokovic i finalen søndag morgen, kan man roligt kalde det et hattrick, den skotske familie går i møde.

Lørdag vandt bror Jamie Murray dobbeltfinalen med sin brasilianske makker Bruno Soarez foran en tydeligt stolt Andy Murray, der havde taget plads på tilskuerpladserne, og inden for den nærmeste fremtid bliver Andy far for første gang, da skottens kone Kim Sears er højgravid og sat til en gang i februar.

Andy Murray sagde allerede inden turneringen, at han ville tage hjem uden at tøve, hvis 28-årige Sears føde tidligere end forventet, men der er intet, der tyder på, at det bliver nødvendigt.

Mens Murray-brødrene var det første brødrepar til at nå en semifinale ved Australian Open, er finalen for Andy Murray en begivenhed, han har masser erfaring med.

Fire gange tidligere har Murray stået i en finale ved Australian Open, og alle fire gange har han tabt. Uanset hvad resultatet bliver, har dette års Australian Open været fantastisk for familien Murray.

Kampen mellem Novak Djokovic og Andy Murray spilles søndag morgen kl. 09.30, og den kan følges direkte på Eurosport.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve