Australian Open-vinders navneforvirring fik publikum til at grine: 'Jeg spidser ører hver gang, hun holder tale'

Den nykårede Australian Open-vinder Naomi Osaka er kendt for finurlige taler. Nu gjorde hun det igen.

Den nykårede vinder af Australian Open, 23-årige Naomi Osaka, fik i den grad tennistilskuerne i Melbourne til at grine, da hun efter finalen skulle lykønske sin finalemodstander, Jennifer Brady.

- Vil du kaldes Jennie eller Jennifer?

- Jennie.

- Først vil jeg lykønske Jennifer. Vi spillede i semifinalen i US Open.

Og så fortsatte hun ellers ufortrødent sin talestrøm, som igen endte med grin hos de fremmødte tilskuere.

Du kan se sekvensen i videoen øverst.

Naomi Osaka vandt også Australian Open i 2019. (Foto: Loren Elliott © Scanpix)

Sådan er hun, Naomi Osaka. Helt sin egen med befriende interviews og taler, der rykker lidt ved de gængse svar. Som da hun ved sin sejr ved Indian Wells i 2018 præsenterede sig selv forud for takketalen.

- Øh... Hej. Jeg hedder Naomi. Nå nej, glem lige det.

Eurosports tennisekspert Michael Mortensen synes, det er dejligt befriende, at en tennisstjerne som Naomi Osakas interviews altid er fuldstændig uforudsigelige.

- Jeg elsker hendes interviews. Hun er så lavmælt, når hun taler, og så er hun meget finurlig i måden, hun udtrykker sig på. Man ved aldrig rigtigt, hvad hun kommer til at sige.

- Hun er en rigtig spændende og intelligent spiller, og jeg spidser ører hver gang, hun holder en tale. Det er skæppeskønt, at vi har sådan en som hende, siger han.

I videoen kan du se Naomi Osaka takke de 7.321 tilskuere, der var på plads til finalen. Da hun sidste år vandt US Open, var der nemlig ingen tilskuere på lægterne.

Realistisk at nå helt til tops

Forud for takketalen, den spøjse navneforvirring, et pokalløft, der kan ses i bunden af artiklen, spillede Osaka en utrolig overbevisende finale mod Brady, hvor hun i to sæt vandt med cifrene 6-4, 6-3.

Faktisk har hun kun en enkelt gang i løbet af turneringen været nødt til at anstrenge sig i tre sæt. Det var i fjerde runde mod spanieren Garbiñe Muguruza. En kamp, der endte med cifrene 6-4, 4-6, 7-5.

- Hun har været overbevisende, siger Michael Mortensen.

- Som helhed har det været en meget fornem turnering af hende. Hun stortrives på den store scene, og når hun kan se trofæet foran sig, så træder hun virkelig i karakter.

2021-udgaven af Australian Open er japanerens fjerde grand slam-titel i karrieren. Den første blev sikret med en finalesejr over ikonet Serena Williams ved US Open i 2018 og ifølge Michael Mortensen, så venter der endnu flere i fremtiden for den 23-årige tenniskomet.

- Hun elsker den udfordring, der følger med at spille i en grand slam-turnering. Hun har nu vundet fire titler og ved, hvad hun skal forvente af sig selv.

- Forventningspresset, der følger med, er inspirerende for hende. Der venter mange flere grand slam-titler forude for hende, siger han.

Spørgsmålet er så, om det bliver til så mange titler i fremtiden, at hun kommer til at tangere Margaret Courts 24 grand slam-titler eller Serena Williams' 23.

- Hvis hun kan holde sig skadefri, og der ikke er for mange ting, der får en negativ indflydelse på hende, så kandiderer hun til alle de grand slam-turneringer, der kommer.

- Det er realistisk, men hun er også meget beskeden, siger han til den store målsætning om at nå så stort et antal grand slam-titler.

For nu kan Naomi Osaka glæde sig over det nyerhvervede Australian Open-trofæ, som skal fejres på en særdeles hyggelig måde.

- Jeg skal sandsynligvis se tegnefilm, måske spise pizza og så i seng, sagde Naomi Osaka ifølge AFP efter kampen.

Ganske fortjent!

Du kan se de afgørende dueller samt trofæløftet i videoen:

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter