Australiens nye tennishåb er Wimbledon-favorit, men vil helst bare være hjemme

Ashleigh Barty topper verdensranglisten og kommer til Wimbledon som topseedet.

For tre år siden eksisterede tennisspilleren Ashleigh Barty ikke. Hun var blevet træt af tennislivet og var i stedet begyndt at spille cricket.

Den 23-årige tennisstjerne var så træt af ensomheden, der fulgte med tennislivet, at hun havde lagt ketsjeren væk. Det meste af tiden brugte hun nu på at løbe rundt på de australske cricketbaner, hvor hun var på kontrakt hos Brisbane Heat, der spiller i hjemlandets bedste række.

Efter 14 måneder uden tennis fandt hun igen de gule tennisbolde frem. Pausen havde hun brugt på at genfinde glæden ved den sport, som den tidligere tennisstjerne André Agassi har kaldt for den mest ensomme i verden.

- Jeg er ret sikker på, at jeg ikke ville have spillet i dag, hvis jeg ikke havde fået det pusterum. Jeg havde brug for noget tid væk fra sporten, så jeg kunne lade op og finde mig selv. Men at komme tilbage til tennis er den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget, siger hun til CNN forud for årets Wimbledon.

For i dag er der både fornyet motivation og glæde at finde hos Barty, selvom hun stadig helst smider benene op på sofaen hjemme i Australien.

- Hvert eneste minut, hver eneste dag har jeg en følelse af, at jeg ville elske at være hjemme, fortæller hun til den engelske avis The Guardian.

Skadet før Wimbledon

Hjemlængslen hæmmer dog ikke længere spillet. Den 24. juni strøg Ashleigh Barty til tops på kvindernes verdensrangliste for første gang i karrieren efter at have vundet en græsturnering i Birmingham.

Ashleigh Barty ses her med det trofæ, der også sikrede, at hun snuppede førstepladsen på verdensranglisten- (Foto: Carl Recine © Scanpix)

Dermed blev hun den kun anden australier i historien, der nåede den milepæl.

Tronen på verdensranglisten er blandt andet blev nået med imponerende spil i årets to første Grand Slam-turneringer, hvor Barty nåede frem til kvartfinalen ved Australian Open, mens hun vandt French Open i starten af juni.

Derfor er formen god før den store græsturnering syd for London, selvom hun måtte trække sig med en mindre skade fra den sidste opvarmningsturnering før Wimbledon.

Skadens omfang nedtoner hun selv. For hun vil meget hellere sætte ord på, hvor glad hun igen er blevet for at spille tennis - især med græs som underlag.

- Jeg har faktisk aldrig haft svært ved at skifte fra grus til græs som underlag, siger hun og fortsætter.

- Jeg har altid elsket græssæsonen, og jeg føler mig meget komfortabel med græs under skoene.

Og det er ikke bare påstande uden dokumentation.

Barty har nemlig tidligere vundet juniorturneringen i single tilbage i 2011, mens hun også har været i Wimbledons doublefinale på seniorniveau i 2013.

Har hele pakken

Derfor er det en australsk favorit, der kommer til Wimbledon sprængfyldt med selvtillid. Det fortæller Tine Scheuer-Larsen, der er tenniskommentator på TV3 Sport.

- Hun er helt klart en af de spillere, jeg ville sætte mine penge på, hvis jeg skulle pege på en vinder, siger hun.

Tenniskommentatoren nyder at se den australske verdensetter folde sit spil ud på banen. For ifølge Tine Scheuer er Ashleigh Barty en af de få tennisspillere, der mestrer alle spillets slag lige godt.

- Hun har hele pakken, og hun er god til at blande slagene. Tidligere har hun haft lidt svært ved at regne ud, hvornår hun skulle bruge de rette slag. Men det har hun regnet ud nu. Og det er et kæmpe våben, forklarer Tine Scheuer Larsen.

Nogenlunde samme superlativer har tennisikonet Billie Jean King tidligere sat på Bartys spil.

- Hun har en utrolig alsidighed og udholdenhed kombineret med et fantastisk fokus inde på banen, skrev den seksdobbelte Wimbledon-vinder på Twitter, efter at australieren var strøget til tops på verdensranglisten.

Derfor er der ikke meget, der kan stoppe Barty, hvis hun formår at udnytte de forcer rigtigt inde på græsbanerne, mener Tine Scheuer.

Og hovedpersonen selv er da også klar til at give det engelske publikum en oplevelse de næste par uger.

- Nu vil jeg bare gerne ud og skrive min egen, lille historie, slår Barty fast, før hun i dag træder ind på det græstæppe ved Wimbledon, der gennem mange år har været gulvtæppe for nogle af tennissportens største mestre.

Tirsdag møder Ashleigh Barty kineseren Saisai Zheng i første runde ved Wimbledon.

Facebook
Twitter