Australier knuser tjekkisk rival og vinder første grand slam

Ashleigh Barty vandt sin første grand slam-turnering med en overbevisende sejr over Markéta Vondroušová.

Ashleigh Barty kysser beviset på, at hun er vinder af French Open 2019. (Foto: Kai Pfaffenbach © Scanpix)

For første gang i karrieren kan Asleigh Barty kalde sig vinder af en grand slam-turnering i tennis.

Den 23-årige australier var ganske suveræn i damesinglefinalen i French Open, som hun vandt med de knusende cifre 6-1, 6-3 over overraskelsen Markéta Vondroušová fra Tjekkiet.

Barty dominerede fra start og vandt kampens første fire partier, inden Vondroušová fik lov at komme på pointtavlen.

Den useedede tjekke, der er nummer 38 på den seneste verdensrangliste, har taget fusen på alle i den traditionsrige grusturnering. Men i slutkampen på gruset i den franske hovedstad blev opgaven trods alt en tand for stor.

Hun forsøgte alt, men fandt aldrig en brugbar opskrift mod Barty, der sprudlede af selvtillid i sin første grand slam-finale.

  • Ashleigh Barty under kampen. (Foto: Kenzo Tribouillard © Scanpix)
  • Trofæet får en krammer efter sejren. (Foto: Kenzo Tribouillard © Scanpix)
  • En lufttur blev det naturligvis også til. (Foto: Vincent kessler © Scanpix)
1 / 3

Første sæt fløj afsted, og det varede mindre end en halv time, før Barty på sin anden sætbold afgjorde sættet med et præcist forhåndslag ned i hjørnet.

Kampmønsteret fortsatte fra begyndelsen af andet sæt, hvor den lille australier straks brød Vondroušovás serv og satte direkte kurs mod sejren.

Den 19-årige tjekke, som inden French Open aldrig var nået længere end til ottendedelsfinalen i en grand slam-turnering, manglede den sidste præcision i spillet, når hun fik en åbning.

Vondroušová misbrugte således en oplagt mulighed for at bryde tilbage, og i stedet kunne Barty med besvær bringe sig foran 2-0 i andet sæt.

De to spillere holdt derefter deres serv frem til stillingen 5-3, hvorefter Barty med et nyt servegennembrud sikrede sig sejren.

Det er Australiens niende French Open-sejr i damesingle, men den første siden 1973, hvor legendariske Margaret Court triumferede for femte og sidste gang på Roland Garros.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk