Brasiliansk duo slukker Danmarks håb for Davis Cup-sejr efter gyserafslutning

Johannes Ingildsen og Christian Sigsgaard tabte deres double i weekendens Davis Cup-brag mod Brasilien.

Det danske tennislandshold kan ikke længere nå at vinde Davis Cup-kampen mod Brasilien.

Lørdag middag tabte doublen med Johannes Ingildsen og Christian Sigsgaard mod Rafael Matos og Felipe Meligeni Alves med cifrene 7-6, 5-7 og 6-7 i tre sæt i den tredje af weekendens Davis Cup-kampe Brasilien.

Og da det resultat sendte Brasilien foran 3-0, mens der spilles bedst af fem kampe, kan det danske landshold ikke længere nå at vinde samlet, til trods for at et enkelt opgør endnu ikke er spillet.

Velspillende dansk duo kæmpede bravt

Danskerne kom ellers forrygende fra start.

I første sæt bød de to doubler gang på gang hinanden op til dans oppe ved nettet, og skiftevis tog de point på hinanden.

Ingen ville give sig i kampen om sætsejren, og ved stillingen 6-6 stod det derfor klart, at sættet skulle afgøres i en tiebreak.

Og selvom modstanderne kom bedst fra start her, havde danskerne is i maven og med et par flotte, veltimede returneringer kom de først tilbage og sikrede siden to sætbolde. Nummer ét blev misbrugt, men til stor jubel i den propfyldte arena i Hillerød vandt danskerne 7-6 i tiebreaken.

Se afslutningen på første sæt herunder:

I andet sæt skulle danskerne dog kæmpe for at følge med brasilianerne, der, som kampen skred frem, bed mere og mere fra sig.

Efter det tætte første sæt løftede den brasilianske duo sit spil, og selvom danskerne kæmpede alt, hvad de kunne, havde de svært ved at hamle op med modstanderne, der sendte sine danske modstandere ud på den ene løbetur efter den anden.

Det var blandt andet tilfældet i begyndelsen af sættet, hvor de velspillende brasilianere gang på gang fik returneret de danske bolde med stor præcision og kraft og vandt et vigtigt point, der blot gav dem endnu mere momentum. Det point kan du se herunder:

Det momentum udnyttede brasilianerne til at bryde danskerne, og senere kom de også foran 4-1.

Og trods et imponerende comeback af danskerne, der kæmpede sig tilbage og udlignede til 5-5, endte brasilianerne med at trække det sidste strå og tvinge kampen ud i et tredje og afgørende sæt.

Her havde danskerne svært ved at finde deres spil, og de kom da også hurtigt bagud 3-0 og fik så et mindre bjerg at bestige.

Men de kæmpede videre, de to danskere, og da vandt da også det efterfølgende parti og skabte også fornyet spænding med først et break til stillingen 2-3 og dernæst en udligning.

Det til trods formåede brasilianerne dog igen at rejse sig, og efter et par velspillede, men uhyre tætte partier kunne de kaste ketsjerne fra sig, række armene i vejret og juble over en tiebreak-sejr i tredje sæt og dermed hele kampen.

Du kan se afgørelsen i videoen i toppen af artiklen.

Danmark tabte det samlede opgør med 1-3 til Brasilien. Dermed tager landsholdet et lille skridt tilbage, når den til næste år står på World Group I Play-offs.