Chokeret Tine Scheuer: Det er en trist dag

Tine Scheuer-Larsen er overrasket over, at den normalt så professionelle Maria Sharapova ikke har styr på sin medicin.

Maria Sharapova vidste ikke, at medicinen, hun tog, var kommet på den forbudte liste. (Foto: Kevin Lamarque © Scanpix)

Den tidligere verdensetter Maria Sharapova chokerede tennisfans verden over, da hun i dag afslørede, at hun er taget for brug af stoffet meldonium, som er på listen over forbudte stoffer.

Blandt de chokerede er den tidligere danske tennisspiller og tennisekspert Tine Scheuer-Larsen, der ærgrer sig på sportens vegne.

- Det er en meget trist dag. Det må aldrig ske igen, hvis det er sådan en sjuskefejl - og det håber jeg i hvert fald, det er, siger Tine Scheuer-Larsen til DR Sporten.

28-årige Maria Sharapova forklarede, at hun i årevis har taget medicinen, der først er kommet på den forbudte liste i januar i år. Men hun havde ikke holdt sig opdateret på listen.

- Det virker i mine øjne meget uprofessionelt, at hun ikke har styr på det her, eller at nogen i hendes team har, siger Tine Scheuer-Larsen.

Illusionerne brister

At det lige netop er Sharapova, der er nappet, kommer bag på danskeren.

- Jeg er virkelig chokeret og skuffet over, at det rammer Sharapova, som er så professionel. Hun er en utrolig stor personlighed, og der brister lige nogle illusioner, siger Tine Scheuer-Larsen.

Russeren fik besked af Det Internationale Tennisforbund (ITF) for nogle dage siden. Tine Scheuer-Larsen vurderer, at Sharapova er blevet enig med forbundet om, hvordan sagen håndteres mest skånsomt for sporten.

- Man vil gerne ud af det her bedst muligt. Det er kæmpe stort, og der skal tages hånd om det. Det er ikke det her, tennis har brug for. Vi er også ramt af matchfixing, så der bliver kæmpet med troværdigheden, siger Tine Scheuer-Larsen.

Sharapova kan ifølge CNN formentlig se frem til en karantæne på to år, og Tine Scheuer-Larsen håber, at se hende tilbage på banen igen.

-Hun tager sin straf, og så håber jeg, at hun har mulighed for at komme igen. Men det er svært at sige, hvordan hun reagerer mentalt, siger Tine Scheuer-Larsen.

Facebook
Twitter