Choksejr: Holger Rune banker verdensstjernen Zverev i tysk turnering

Den danske tennisspiller spillede sig videre i BMW Open efter en sejr i to sæt.

Holger Rune vandt 2-0 i sæt over OL-guldvinderen Zverev. (Foto: Sven Hoppe)

Holger Rune kiggede ganske symptomatisk på sin ketsjer. Drev den her lige gæk med verdens nummer tre?

Ja, er svaret. Holger Rune bankede tyske Alexander Zverev i to sæt ved BMW Open i München. Og selvom han er fyldt med selvtillid, havde han ikke turde tro på en sejr.

- Jeg forventede selvsagt ikke at vinde i to sæt, og jeg har stor respekt for Alexander. Det var en svær kamp fra start med mange lange og hårde dueller, siger Holger Rune efter kampen i sit vinderinterview.

Sejren på 6-3, 6-2 er den største i den unge danskers karriere, understreger Peter Bastiansen, der er tenniskommentator på TV2 Sport. Han efterlyste tidligere i dag mere kynisme fra Holger Rune, og han er derfor imponeret over tennisspilleren, som leverede en tæt på perfekt kamp.

- Det er hans største sejr til dato - det er outstanding. Han har for første gang slået en spiller i top 10, og det er kæmpestort. Zverev er nummer tre i verden, og det giver Rune en tro på, at han kan opnå store resultater, siger Peter Bastiansen.

Den tidligere danske topspiller Kenneth Carlsen er enig med Bastiansen.

- Det er et kæmpe resultat. Og så endda på Zverevs hjemmebane i München.

- Det var en Holger, der var forberedt på kampen. Både mentalt, men også taktisk, siger Kenneth Carlsen til DR Sporten.

Alexander Zverev kunne ikke finde en vej gennem Holger Runes bundsolide spil. (Foto: Sven Hoppe)

Holger Rune kom bedst fra start, og var på et tidspunkt foran med 4-1 i første sæt mod verdensranglistens nummer tre.

Zverev kom dog tilbage i opgøret efter et par velplacerede slag. Men det fik ikke Holger Rune til at glide i det mentale grus.

Ketsjeratleten fra Sjælland bevarede fatningen og sendte Zverev ud på diverse forgæves løbeture. Den tyske OL-guldvinder rystede på hovedet brokkede sig flere gange til dommeren i ren frustration, men lige lidt hjalp det. 6-3 i første sæt.

Holger Rune fortsatte sit høje niveau i andet sæt, men blev også hjulpet godt på vej af et par massive dobbeltfejl fra Zverev. Få gange viste tyskeren klassen, men generelt var den 25-årige tysker stækket af Runes vinderslag og benhårde forsvarsspil.

Zverev formåede ikke at rejse sig, og Holger Rune kørte rund med tyskeren. 6-3 til den 18-årige dansker, der slutteligt klappede ud mod det tyske publikum.

Holger Rune skal møde verdensranglistens nummer 63 eller 65 i kvartfinalen. Han har chancen for at vinde hele turneringen, mener Peter Bastiansen. (Foto: Sven Hoppe)

Kan vinde hele turneringen

Holger Rune var afslappet, når det gjaldt og straffede Zverev, som ifølge Peter Bastiansen ikke var på toppen.

- Rune vinder de vigtige bolde, og han bryder Zverev mentalt flere gange. Holger var i mental balance, hvor han tidligere har været dybt frustreret og sin egen værste fjende. Det var han ikke i dag, og det var forskellen, siger Peter Bastiansen.

Kenneth Carlsen er af den overbevisning, at sejren understreger, hvor god Holger Rune faktisk kan blive.

- Han har potentialet til at komme helt derop, hvor Zverev er. Så det er dejligt at se, at han slår en spiller af den kaliber, siger Kenneth Carlsen.

Holger Rune har med den overbevisende sejr spillet sig videre til tredje runde ved BMW Open. Holger Rune skal møde vinderen af opgøret mellem finske Emil Ruusuvuori og amerikaneren Maxime Cressy.

De er henholdsvis nummer 63 og 65 i verden, og den 18-årige dansker bør kune nappe endnu en sejr i München og spille sig i semifinalen, vurderer Peter Bastiansen.

- Hvis du slår verdensranglistens nummer tre, er du med i favoritfeltet. Den næste modstander bliver ikke nem, og en kvartfinale mod Cressy eller Ruusuvuori er fifty-fifty. Men selvfølgelig kan han vinde turneringen. Det er der ingen tvivl om.