Clara Tauson brager forbi belaruser i French Open-åbner

Den danske tennisspiller Clara Tauson er sikkert videre til anden runde ved grand slam-turneringen French Open.

Clara Tauson viste prøver på sit fremragende tennisspil i danskerens første kamp ved French Open. (Foto: © Rob Prange/Zuma/Ritzau Scanpix)

Clara Tauson fik søndag en glimrende start på grand slam-turneringen i Paris.

I første runde ved French Open slog den 20-årige dansker belaruseren Aliaksandra Sasnovich, der ligger nummer 51 på verdensranglisten, i to sæt med cifrene 6-2, 6-0.

Danskeren befinder sig på en 127.-plads, men det var ikke til at se i søndagens førsterundekamp på den tætpakkede Court 8 på det mytiske tennisanlæg Roland Garros.

Trods en skæv start vandt danskeren første sæt stensikkert, inden hun fulgte op i andet sæt med endnu mere imponerende tennis.

I anden runde venter canadieren Leylah Fernandez.

Inden da skal en anden dansker i aktion på gruset i Paris. Holger Rune spiller tirsdag sin første kamp i turneringen mod amerikaneren Christopher Eubanks.

Skidt start blev hurtigt vendt

Kampen mod belaruseren startede ikke særlig godt for Clara Tauson, der blev brudt i sit første serveparti.

Det lod dog ikke til at ryste den 20-årige dansker, der kom stærkt tilbage og vandt sættet overbevisende efter hele tre servegennembrud. I sættets sidste parti tilspillede Clara Tauson sig tre sætbolde, og der var brug for alle tre, før det sidste gennembrud og dermed første sæt kom i hus.

I andet sæt lagde Tauson atter for land med serven. Modsat første holdt danskeren serv og bragte sig på 1-0.

Herefter fulgte et dansk servegennembrud. Det blev også til 3-0, da Clara Tauson i eget serveparti viste prøver på en kraftfuld forhånd og en stopbold, som Sasnovich ikke kunne løbe op. Endnu en anledning for de fremmødte danskere på Court 8 til at komme med tilråb til den danske tennisspiller.

Clara Tauson fik adgang til hovedturneringen efter tre sejre i French Open-kvalifikationen tidligere på ugen. (Foto: © Rob Prange/Zuma/Ritzau Scanpix)

Det danske overtag fortsatte i det efterfølgende parti, som var tæt, men som danskeren brød og vandt til stillingen 4-0.

Med en breakbold til belaruseren i Tausons efterfølgende serveparti, tydede noget på, at spændingen var på vej tilbage i opgøret, men sådan skulle det ikke gå. Tauson vendte tingene på hovedet, tog partiet, inden hun fulgte op med endnu et servegennembrud og nappede sættet rent, 6-0.