Clara Tauson kan øjne lys i mørket efter skadesplaget og 'krakeleret' sæson

I weekenden vandt Clara Tauson DM-guld, men vejen tilbage til verdenstoppen synes lang, mener tenniskommentator Peter Colstrup Vinkel.

På et år gik Clara Tauson fra karrierens bedste placering som nummer 33 i verden til en tilværelse uden for top-100. (Foto: © Leslie Billman, Represented by ZUMA Press)

Søndag løftede Clara Tauson en DM-pokal, men tenniskarrieren kan være ved at løbe ud mellem fingrene på hende.

Det frygter tenniskommentator Per Colstrup Vinkel.

For selvom 20-årige Clara Tauson netop har vundet DM-guld for hold med Kjøbenhavns Boldklub, KB, synes der langt op til verdenseliten, der i skrivende stund er samlet i Californien til den store WTA-turnering Indian Wells.

- Clara Tauson skal nærmest genstarte sin karriere, og det er ikke nemt i så stor og international en sportsgren som tennis, hvor der er en hård konkurrence, siger Per Colstrup Vinkel til Tyvstart, DR Sportens daglige podcast.

- Hun er blevet ramt af flere uheldige ting, som har sat hende tilbage.

Clara Tauson har blandt andet været plaget af skader i ryggen og anklen. Det førte til tidlige nederlag og afbud fra diverse turneringer samt et fald fra fra at være nummer 33 til 121 på verdensranglisten.

Clara Tauson var med til at sikre KB DM-titlen, da hun sammen med sin makker i double, Rebecca Munk Mortensen, vandt den afgørende kamp over Hørsholm Rungsteds Johanne Svendsen og Jacqueline Cabaj Awad med 6-1, 6-4. (Foto: © Foto: Dansk Tennis Forbund, Foto: Dansk Tennis Forbund)

Økonomien krakelerede

Clara Tauson er stadig ung og har masser af år foran sig, understreger Per Colstrup Vinkel. Men faldet fra verdenstoppen har vist sig at være en økonomisk bet af rang for den unge dansker.

For er man at finde blandt de bedste 100 spillere i verden, får man automatisk en invitation til sportens største turneringer, de fire grand slam-turneringer, som minimum udløser to millioner kroner i præmiepenge hvert år, hvis man deltager.

De penge går Clara Tauson glip af med sin aktuelle placering. Og Tauson faldende indtægter har også fået sportslige konsekvenser. I begyndelsen af året måtte hun stoppe samarbejdet med sin belgiske træner, Olivier Jeunehomme.

- Hendes professionelle setup krakelerede, og hun skal nu finde andre og billigere veje til, hvordan hun kan komme tilbage på det niveau, hun var på tidligere, siger Per Colstrup Vinkel.

Et lys i mørket

Clara Tauson befinder sig lige nu ikke på sportens øverste hylder, hvor hun tidligere har befundet sig. Men på det seneste år sejrene begyndt at blive flere. Senest med DM-guld i weekenden, men også triumfen ved ITF-turneringen i tyske Altenkirchen i februar.

På trods af det seneste års fald på verdensranglisten, er talentet stadig intakt, vurderer Per Colstrup Vinkel. Og Clara Tauson har da også stadig mulighed for at spille sig tilbage på rette karrierespor.

Clara Tauson jubler under første runde af grand slam-turneringen US Open sidste år. Ifølge Per Colstrup Vinkel er der ikke langt tilbage til det fineste selskab for den 20-årige Tauson. (Foto: © Mary Altaffer, Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved.)

Så længe danskeren er at finde i top-200 i verden, deltager hun nemlig i mindre turneringer lige uden for det gode selskab. Og holder hun formkurven, er hun igen snart at finde i top-100 og sportens gode selskab, siger Per Colstrup Vinkel.

Han ser derfor også grund til optimisme på vegne af Tauson-lejren. Når der til maj skal spilles French Open, er Clara Tauson med al sandsynlighed at finde i kvalifikationen til den store grand slam-turnering i Frankrig.

Det er "et lys i mørket for Clara Tauson”, mener Per Colstrup Vinkel.

- Er kroppen der, hvor den skal være igen, er jeg slet ikke i tvivl om, at hun er tilbage i top-100 om et år som minimum.