Clara Tauson mødte spansk overmagt i Qatar

Den danske tennisspiller Clara Tauson tabte i anden runde til verdens nummer fire Paula Badosa i WTA-turneringen i Doha.

Clara Tauson nåede tredje runde ved årets Australian Open. I Doha blev hun slået ud i anden runde. (Foto: MORGAN SETTE © Ritzau Scanpix)

Det var en hed eftermiddag for Clara Tauson, da hun tirsdag eftermiddag blev sendt ud af en brandvarm spanier i WTA-turneringen i Doha i Qatar.

Med en overlegen sejr på 6-1, 6-2 besejrede Paula Badosa den unge dansker og er nu videre til tredje runde.

Tauson gik ellers ind til kampen med stor selvtillid, da hun forinden havde sendt den olympiske mester, Belinda Bencic, ud i første runde af turneringen.

Badosa som inden opgøret var storfavorit og nummer fire på verdensranglisten, kom godt fra start, da hun hurtigt spillede sig foran 3-0 i første sæt.

Hvor spanierens arm bød på flere serve-es i de første partier, svigtede Tausons tilsvarende og måtte desværre se flere serveforsøg resultere i dobbelt-fejl.

Tauson spillede med høj risiko, og selvom hun fik sendt et par vindere af sted, var det hendes mange uprovokerede fejl, som tegnede første set.

I femte parti havde Tauson to muligheder for at bryde Badosa, men den stærkt spillende spanier formåede alligevel at holde serv og gøre det til 0-5 til stor frustration for den unge dansker.

Det lykkedes Tauson at komme på scoretavlen, da hun holdt serv for første gang i kampen, men med to esser i efterfølgende parti lukkede Badosa første sæt med overbevisende 6-1.

Paula Badosa er sikkert videre til tredje runde i Doha. (Foto: Ali haider © Ritzau Scanpix)

Efter pausen kom Tauson stærkt ud til andet set med et brag af et vinderslag til 15-0.

Det smittede af på hendes spil, og så stod der 1-0 til danskeren i andet set.

Det var da også en anderledes lige affære, som skulle udspille sig, da ingen af de to duellanter var i stand til at bryde serv i de første fire partier, og der stod 2-2 i andet set.

Det mulige comeback blev dog afbrudt i Tausons efterfølgende serveparti, da Badosa skruede op for tempoet og brød hende til 2-3.

Herfra så den 24-årige spanier sig ikke tilbage og styrede sikkert mod tredje runde. Med tunge slag og fremragende server var det ikke svært at forstå, hvorfor hun lige nu er nummer fire i verden.

6-1, 6-2 og Tausons ørkeneventyr er slut for denne omgang.