Clara Tauson slider sig i WTA-finale med sejr over OL-sølvvinder

Clara Tauson er klar til finalen i WTA-turneringen i Luxembourg efter semifinalesejr over en tjekkisk modstander.

Clara Tauson er finaleklar i Luxembourg. (Foto: Rob Prange © Represented by ZUMA Press)

Clara Tauson er i finalen ved WTA-turneringen i Luxembourg. Det sikrede den danske tenniskomet sig med en sejr i tre sæt mod Marketa Vondrousova på 6-4, 2-6, 6-4.

- Jeg er glad for sejren. Det var virkelig hårdt.

- Jeg blev bare ved med at kæmpe, og hun servede virkelig godt i tredje sæt, siger Tauson i sit vinderinterview efter kampen.

Hun begyndte som lyn og torden, Clara Tauson.

Dagens semifinalemodstander, nummer 35 på verdensranglisten, tjekkiske Marketa Vondrousova, var knap kommet på banen, før Tauson havde brudt hendes serv og bragt sig foran 1-0 i første sæt af semifinalen ved WTA-turneringen i Luxembourg.

Tauson var storspillende i kampens indledning, og hun holdt også sin egen serv i de to første forsøg. 3-1 til danskeren.

22-årige Marketa Vondrousova vandt sølv ved OL i Tokyo. (Foto: YARA NARDI © Ritzau Scanpix)

Tauson havde flere chancer for igen at bryde Vondrousovas serv i femte parti, som udviklede sig til en maratondyst. Tjekken overlevede tre breakbolde og holdt serven til 3-2, hvorfra hun brød tilbage til 3-3.

Derfra brød Tauson tilbage til 4-3 med en uimodståelig forhånd, før de to holdt hver deres serv, hvilket gav danskeren sejren i første sæt med cifrene 6-4 i et sæt, hvor Vondrousova overlevede fem breakbolde.

I første sæt viste Vondrousova prøver på sin slice, som voldte danskeren en del problemer, og den benyttede tjekken sig flittigt af i andet sæt. Det gav Vondrousova en hurtig 3-0-føring i sættet.

Og den lynstart på sættet fra Vondrousova skulle blive et forvarsel for resten af sættets forløb. Problemfrit kunne tjekken spille sig tilbage i kampen og udligne med en 6-2-sejr i sættet.

Clara Tauson er nummer 70 på verdensranglisten. (Foto: Rob Prange © Represented by ZUMA Press)

Tredje og afgørende sæt begyndte med, at de to kombattanter brød hinandens serv. Derfra blev serverne holdt, indtil stillingen 4-3 til Vondrousova, hvor Tauson måtte modtage behandling på sit ene lår, som også var i forbinding til kampen.

Det så dog ikke ud til at hæmme Tauson i det efterfølgende parti, hvor hun uden at afgive et eneste point udlignede til 4-4.

I det efterfølgende parti tilkæmpede Tauson sig to breakbolde i Vondrousovas serv, og på nummer to slog danskeren til og gjorde det til 5-4 i eget favør. Dermed sikrede hun sig, at hun kunne serve sejren hjem.

Det gjorde danskeren, der sikrede semifinalesejren på sin anden matchbold.

- Til sidst prøvede jeg at serve så hårdt som muligt, og jeg lavede tre eller fire esser i sidste sæt, så det var god timing.

- Det bliver hårdt igen i morgen, siger Clara Tauson i sit vinderinterview.

I finalen i WTA-turneringen Luxembourg Open venter Jelena Ostapenko fra Letland, der er nummer 30 på verdensranglisten. Dermed har Tauson muligheden for at sikre sig sin anden WTA-triumf, hvis hun vinder finalen søndag.

Tauson har tidligere vundet WTA-turneringen Lyon Open.

FacebookTwitter