Dagens smash i Paris: Aflyst Rune-kamp giver fransk hovedpine

Holger Runes aflyste kamp er både godt og skidt nyt. Få dagens største French Open-historier her.

Holger Rune må nøjes med at træne på gruset i Paris torsdag. (Foto: © Emmanuel Dunand/AFP © Scanpix Collage: Maria Eriksen Volthers)

Torsdag skulle have været dagen, hvor Holger Rune spillede sin anden kamp ved French Open. Men sådan bliver det ikke.

Sent onsdag aften måtte franske Gaël Monfils trække sig fra opgøret med en skade. Derfor bliver torsdagen uden danskere i aktion på det franske grus, men det er ikke kun dårligt nyt.

Herunder giver DR Sportens tennisreporter, Kresten Mosbæk, overblikket over dagens store historier fra grand slam-turneringen i Paris.

Udnyt hvilen, Clara og Holger

Clara Tauson og Holger Rune kan hvile stængerne torsdag. (Foto: © Geoffroy Van Der Hasselt/AFP/Ritzau Scanpix)

Selvom en kamp mod en publikumsdarling som Gaël Monfils på centre court er værd at foretrække, så er det ikke udelukkende negativt, at Holger Rune slipper for at komme i aktion i anden runde.

Vejen til en mulig French Open-triumf vil for Holger Runes vedkommende betyde syv kampe på to uger, hvor der som bekendt spilles bedst af fem sæt. Derfor kan det på lang sigt være en fordel for danskeren, at han nu får tre dage uden kamp, forklarer Kresten Mosbæk.

- Min største tvivl har været, og er det til en vis grad stadigvæk, om Holger Runes krop lige nu kan vinde en grand slam.

- Det her kan være afgørende for Holgers muligheder for at holde hele vejen i en grand slam-turnering. Han får noget luft i forhold til konkurrenterne, siger Kresten Mosbæk.

Torsdag holder Clara Tauson også kampfri dag, efter hun onsdag aften spillede sig videre til tredje runde.

- Clara Tauson har allerede spillet fem kampe inklusive kvalifikationen. Hvis hun går i finalen, så spiller hun 10 kampe på kort tid, så al den restitution, hun kan få nu, er vigtig, siger tennisreporteren.

Aflysning er 'en kæmpe bet'

Gaël Monfils kæmpede med kramper i første runde, men det er håndleddet, der har gjort ham ukampdygtig. (Foto: © Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix)

Netop aflysningen af kampen mellem Gaël Monfils og Holger Rune er den helt store historie i og omkring Roland Garros-anlægget i Paris.

- Set fra turneringens side er det her en kæmpe bet. Måske er de blevet varslet om det, men meldingen fra Monfils kom først lidt før midnat i går, og der var altså 15.000, som havde billet til kampen, siger Kresten Mosbæk.

De franske tennisfans er svært begejstrede for Gaël Monfils, der tirsdag aften spillede sig videre efter "en af de mest legendariske kampe" på Court Phillipe-Chatrier, forklarer Kresten Mosbæk. Det kastede blandt andet en forsideplads på den franske sportsavis L'Equipe af sig.

Men de hænger ikke på træerne, de franske stjerner, og derfor var kampen mellem Monfils og Rune et højdepunkt for arrangørerne.

I stedet bliver aftenens hovedkamp nu et møde mellem tyske Alexander Zverev, verdens nummer 27, mod den mere ukendte slovak Alex Molcan.

- De tyske tennisfans uden billet er de eneste, der er glade, siger Kresten Mosbæk.

- Jeg kan se inde på det officielle billetsystem, hvor alting var udsolgt for længst, at folk udnytter muligheden for at sælge sin billet. Det lader sjovt nok til at være relativt nemt at få billet til aftensessionen på Philippe-Chatrier.

Vejen har flasket sig for danskerne

Holger Rune er "kæmpe favorit" i sin næste kamp ved French Open, vurderer Kresten Mosbæk. Også Clara Tauson er favorit i sin tredjerundekamp. (Foto: © Emmanuel Dunand/AFP/Ritzau Scanpix)

Ifølge Kresten Mosbæk er det en ret speciel situation, der har udformet sig i Paris, set med danske briller.

Først og fremmest fordi de begge er med til tredje runde, men også på grund af den modstand, som venter de kommende dage.

- Man burde kunne forvente, at det på papiret spidser til i tredje runde, men lodtrækningen og udfaldene har gjort, at både Holger Rune og Clara Tauson er sikre på at møde en modstander udenfor top-100 i trejde runde.

Holger Rune kan se frem til at møde enten argentineren Genaro Alberto Olivieri eller italieneren Andrea Vavassori, som ligger henholdsvis nummer 231 og 148 på verdensranglisten, mens Clara Tauson møder russeren Elina Avanesyan, verdens nummer 134.

- Det vil på ingen måde overraske mig, at vi får to danskere videre. Jeg vil faktisk blive lidt skuffet, hvis vi ikke får både Clara Tauson og Holger Rune videre med blandt de 16 bedste, siger han.

Derudover bider DR Sportens tennisreporter mærke i, at den absolutte favorit og Holger Runes største konkurrent i Paris, Carlos Alcaraz, smed et sæt i gårsdagens kamp mod japanske Taro Daniel.

- Der var noget betryggende i, at man så ham tabe et sæt i går. Hvis han kan tabe et sæt til verdens nummer 112, så kan han også tabe et eller flere sæt til Holger Rune, siger Kresten Mosbæk.