Dagens Smash i Paris: Lille Carlos er blevet den helt store favorit

DR's tennisreporter Kresten Mosbæk giver et overblik over tirsdagens store historier ved French Open.

Carlos Alcaraz viser skræmmende styrke ved French Open.

Udadtil så det menneskeligt ud, men på banen var han fra en anden verden.

På Court Philippe-Chatrier udrederede Carlos Alcaraz sin græske modstander Stefanos Tsitsipas i uhørt overbevisende stil og spillede sig i semifinalen, hvor han møder Novak Djokovic.

DR Sportens tennisreporter i Paris, Kresten Mosbæk, overværede magtdemontrationen i går, og han sætter lidt ord på, hvad han så nedenfor.

Vi starter dog et andet sted, for Holger Rune spiller i aften sin kvartfinale, der meget vel kan blive én til historiebøgerne.

Det skandinaviske drama

Casper Ruud (tv) og Holger Rune (th) mødes for andet år i træk i kvartfinalen ved French Open.

For præcis et år siden stod Holger Rune og norske Casper Ruud på hver sin side af nettet foran 15.000 ellevilde fans på Roland Garros-anlæggets største scene.

I aften gør de det igen.

Foruden at være et studie i hvordan tennis kan og skal spilles, blev kampen også et drama ud over det sædvanlige, og stemningen mellem de to spillere var på kogepunktet. Ruud var ikke tilfreds med Rune og omvendt.

Siden kampen for et år siden har gemytterne lagt sig, men det ændrer ikke på, at vi får en på opleveren, vurderer Kresten Mosbæk fra Paris.

- Det her er det skandinaviske drama, alle har ventet på, siden lodtrækningen blev foretaget. Det kunne ikke være skrevet bedre, efter vi for præcis et år siden stod på Chatrier under en midnatssky til et episk drama.

- Det er endda blevet aftenkampen, som er den mest prestigefyldte, og at arrangørerne vælger Holger Rune og Casper Ruud til aftenkampen, er fordi, der er ingredienser til noget stort.

Sabalenka overraskede journalisterne

Aryna Sabalenka mødte tirsdag pressen efter at have aflyst to seancer i træk.

Belaruseren Aryna Sabalenka overraskede i går, da hun efter sin sejr over Elina Svitolina fra Ukraine tog sig tid til journalisterne. De foregående to runder var hun udeblevet, men nu var det igen tid til at tage bladet fra munden.

Som forventet blev hun mødt af spørgsmål til krigen i Ukraine, hvilket var grunden til, hun droppede de foregående to pressemøder, men tirsdag var hun klar i spyttet.

- Jeg støtter ikke krig, hvilket vil sige, at jeg ikke støtter Lukasjenko lige nu (Belarus’ præsident, red.).

DR Sportens udsendte tennisreporter Kresten Mosbæk fortæller, at det var overraskende, at Sabalenka tog sig tid til pressen.

- Jeg tror, alle havde forventet, at Sabalenka ville droppe endnu et pressemøde, særligt efter en kamp, hvor modstanderen nægter at give hende hånden. Og så går hun endda ud og tager afstand fra Lukasjenko for første gang.

- Jeg tror, det letter trykket for Sabalenka, så hun ikke skal tage det med videre til de næste grand slam-turneringer, og hun kan få afværget den her "konflikt" med pressen.

Skræmmende spanier

Carlos Alcaraz udspillede Stefanos Tsitsipas i tirsdagens kvartfinale.

Det var nærmest uhyggeligt, hvad tilskuerne på Court Philippe-Chatrier blev udsat for tirsdag aften.

Hvad der på forhånd lignede en spændende duel, blev et onemanshow på spansk. Carlos Alcaraz gjorde alt, man drømmer om at kunne på en tennisbane, og han beviste, hvorfor han er fremtiden og nutiden i tenniseliten.

- Carlos Alcaraz manifesterede sin position som den absolutte favorit til at vinde den her turnering. Det spil, han viste i går, var skræmmende.

- Det niveau, Carlito ('den lille Carlos') viste, er det højeste niveau, vi har set i år.

Alcaraz er ligesom Holger Rune kun 20 år og ligner virkelig en mand, der skal tegne fremtiden i herretennis.

Det samme gør Holger Rune, men hvis de to mødes i en eventuel finale, så vil spanieren være favorit.

- Det ligner ikke, der er nogle begrænsninger for, hvad han kan opnå, og hvis Holger Rune ender i en finale mod Alcaraz, så skal Rune virkelig ramme topniveauet, siger Kresten Mosbæk.