Dagens smash i Paris: Japansk spiller diskvalificeret for at ramme boldpige

DR's tennisreporter Kresten Mosbæk giver et overblik over mandagens store historier ved French Open.

Miyu Kato og hendes doublemakker Aldila Sutjiadi blev diskvalificeret for at ramme en boldpige. (Foto: © Imago © Scanpix Collage: Maria Eriksen Volthers, Imago © Scanpix Collage: Maria Eriksen Volthers)

Det er mandag, solen skinner, og der skal atter spilles tennis i French Open. Turneringen går i dag ind i sin anden uge, her hvor de største stjerner skal møde hinanden, og det hele skal afgøres. Fra i dag bliver det i en "helt anden liga".

Det mener DR Sportens udsendte tennisreporter Kresten Mosbæk. I hvert fald når det kommer til den 20-årige Holger Rune, som i eftermiddag møder argentinske Francisco Cerúndolo i fjerde runde af grand slam-turneringen i Paris.

Herunder forklarer Kresten Mosbæk lidt mere om det forestående brag samt giver overblikket over dagens store tennishistorier fra Frankrigs hovedstad.

Holger Rune skal overvinde magisk argentiner

Holger Rune møder mandag argentinske Francisco Cerúndolo i fjerde runde ved grand slam-turneringen French Open. (Foto: © Thomas Samson/AFP/Ritzau Scanpix, Thomas Samson/AFP/Ritzau Scanpix)

Mandagens møde med Francisco Cerúndolo bliver en stor kontrast for Holger Rune. Argentineren, som er er nummer 23 på verdensranglisten, er af en anden kvalitet, end hvad den 20-årige dansker hidtil har skullet håndtere ved French Open, mener Kresten Mosbæk.

Dels på grund af Francisco Cerúndolos tenniskvaliteter. Dels på grund af kulissen. Og det glæder Holger Rune sig uden tvivl til.

- For første gang i denne turnering skal han spille på Suzanne-Lenglen, den næststørste arena, hvor tilskuerne er tæt på banen. Her vandt Francisco Cerúndolo sin seneste kamp, og da var der tryk på tribunerne, siger Kresten Mosbæk.

DR Sportens tennisreporter forventer derfor, at publikum endnu en gang vil levere en "vild stemning".

- Francisco Cerúndolo er blevet lidt af en darling i Paris. Han spiller risikobetonet tennis og slår hårdt, men begår også en del fejl. Der vil dog også komme magi fra ham, og det skal Holger Rune indfinde sig med, vurderer Kresten Mosbæk.

- Det passer dog godt til Holger Rune, som hæver sit niveau i den slags forhold. Når tribunerne er fyldte, og modstanderen er god, bliver han selv en bedre tennisspiller.

'French Open er ekstremt varsomme'

Miyu Kato og Aldila Sutjiadi blev diskvalificeret for en hændelse i andet sæt af doublekampen mod spanske Sara Sorribes Tormo og Marie Bouzkova fra Tjekkiet. (Foto: © Mark J. Terrill/AP/Ritzau Scanpix, Mark J. Terrill/AP/Ritzau Scanpix)

Rammer du en "civil" med en bold under en tenniskamp uden for en duel, ryger du ud. Det måtte kvindedoublen Miyu Kato og Aldila Sutjiadi sande søndag aften.

Ved stillingen 3-1 i andet sæt ramte førstnævnte japaner nemlig en boldpige på halsen, og efterfølgende begyndte hun at græde. Ifølge Kresten Mosbæk endte det med en diskvalificering af Miya Kato, da kampdommeren vurderede, at hun stadig bar et ansvar for en potentiel skade hos boldpigen, selvom situationen var utilsigtet.

- Vi har set spillere som Stefanos Tsitsipas tyre bolden ud mod tribunen, og hvor der ikke skete noget, fordi den ikke ramte nogen. Det skaber nogle mærkelige situationer, men fordi man også tager boldpigens reaktion med, blev Miyu Kato diskvalificeret, fortæller han.

Ifølge DR Sportens tennisreporter handler det om at sætte et eksempel. Under US Open i 2020 blev verdensstjernen Novak Djokovic ligeledes diskvalificeret for at ramme en linjedommer med en bold.

- Turneringsarrangørerne er ekstremt varsomme med sådanne situationer. Sker der noget, man ikke reagerer på, kan det danne præcedens for småting, man kan "slippe af sted med", siger han.

- Det må ikke blive en tendens, at man skyder med bolde og udsætter andre for fare, ligesom vi ser spillere kaste ketsjeren i jorden.

Den japanske spiller har efterfølgende været ude og undskylde for hændelsen i et opslag på Twitter.

- Jeg vil gerne give undskylde oprigtigt til boldpigen, min partner Aldila, mit hold og mine fans efter dagens uheldige uheld. Det var fuldstændig uforsætligt, skriver Miyu Kato.

Konkurrenterne er i skræmmende, god form

Novak Djokovic ligner et godt bud på en samlet vinder af French Open, mener Kresten Mosbæk. (Foto: © Julien De Rosa/AFP/Ritzau Scanpix, Julien De Rosa/AFP/Ritzau Scanpix)

Skal Holger Rune vinde French Open, betyder det med al sandsynlighed et møde med enten verdensetteren Carlos Alcaraz eller tennisikonet Novak Djokovic i finalen. Og de ser - desværre - rigtig gode ud.

- Det ser skræmmende ud. Særligt Novak Djokovic, som ellers har haft en svingende grussæson, er ved at finde sit grand slam-gear. Hans favoritrolle vokser mere og mere, siger Kresten Mosbæk.

- Han glider nemt igennem sine kampe, og det er en fordel. Han er oppe i årene, så kan han spare på kræfterne, har han potentialet til at gøre, som han altid har gjort - at vinde.

Kresten Mosbæk har dog den 20-årige Carlos Alcaraz som favorit.

Heldigvis for Holger Rune, står han først til at møde en af de to topspillere i French Open-finalen.

- Det bekræfter blot tesen om, at Holger Rune er havnet i den helt rigtige halvdel af lodtrækningen. Stefanos Tsitsipas har spillet rigtig godt, men skal møde Carlos Alcaraz i kvartfinalen. Det bliver et brag af en kamp.

Holger Rune møder mandag Francisco Cerundolo i fjerde runde af French Open. Kampen spilles som opgør nummer to på Suzanne Lenglen-banen. Du kan følge kampen på dr.dk.

Du kan også høre mere fra Paris i dagens afsnit af DR Sportens podcast Tyvstart. Her forklarer Kresten Mosbæk, hvorfor Clara Tausons exit i tredje runde af French Open er et stort resultat for den unge dansker.