Dagens smash i Paris: Nu kulminerer Holger Runes grussæson

Grand slam-turneringen French Open er i gang, og herunder giver DR Sportens tennisreporter Kresten Mosbæk overblikket over det seneste nye og de største historier fra Paris.

Holger Rune indleder tirsdag sin jagt på French Open-succes. (Foto: © Aleksandra Szmigiel/Scanpix)

Grand slam-turneringen French Open har efterhånden været i gang i et par dage, og tirsdag er det så endelig blevet Holger Runes tur til at fatte ketsjeren og træde ud på gruset.

Herunder giver DR Sportens tennisreporter Kresten Mosbæk overblikket over dagens strabadser og store historier fra turneringen i Paris:

Holgers Runes grussæson skal kulminere

Kresten Mosbæk vurderer, at Holger Rune har gode muligheder i sin første kamp. (Foto: © AA/Abaca/Scanpix)

Mens 20-årige Clara Tauson holder sin anden hviledag i streg, er det tirsdag blevet tid til, at Holger Rune skal i aktion i den prestigefulde turnering.

En meget imødeset kamp, fortæller Kresten Mosbæk.

Både for de entusiastiske tennisfans, men også for danskeren selv.

- Det er det her, vi har ventet på, for hele Holger Runes grussæson har ledt op til den dag i dag. Så det bliver kæmpestort at se ham ved French Open, siger han.

Modstanderen i førsterundeopgøret hedder Christopher Eubanks og er nummer 74 på verdensranglisten.

En modstander, Holger Rune ikke bør får problemer med at slå, fortæller Kresten Mosbæk.

- Jeg forventer, at Holger Rune glider ret nemt forbi ham. Grusunderlaget passer ham ikke ret godt, han er hardcourt-spiller. Så jeg håber, at Holger Rune kan undlade at bruge for mange kræfter i dag, siger Kresten Mosbæk.

Djokovic politisk budskab trækker overskrifter

"Kosovo er hjertet af Serbien. Stop volden", skrev Novak Djokovic på kameralinsen i gårsdagens kamp. (Foto: © Jean Catuffe/Zuma/Ritzau Scanpix)

Holger Rune er dog langt fra den eneste tennisstjerne, hvis navn bliver gentaget igen og igen blandt fansene i Paris.

Særligt den serbiske verdensstjerne Novak Djokovic er kommet i fokus efter gårsdagens kampe, fortæller Kresten Mosbæk.

Efter sin sejr i førsterunde skrev serberen et politisk budskab på kameralinsen."Kosovo er hjertet af Serbien. Stop volden", stod der på linsen, som henvisning til de seneste dages uroligheder i det østeuropæiske land.

Budskabet trækker overskrifter og er efter opgøret også blevet et stort samtaleemne i Paris, fortæller tennisreporteren.

- Det bliver jo altid en stor historie ved de her tennisturneringer, når der er politiske budskaber. Og når så Novak Djokovic, den største stjerne i den her turnering, udfører den allerede på andendagen, så bliver det ikke meget større, siger Kresten Mosbæk.

Tausons held fortsætter

Clara Tauson skal i sin anden runde møde canadiske Leylah Fernandez. (Foto: © Rob Prange/Scanpix)

I sin første kamp ved French Open uddelte Clara Tauson søndag æg og bragede forbi sin modstander.

Mandag fik danskeren dog endnu mere at glæde sig over.

Schweiziske Belinda Bencic, der er nummer 12 på verdensranglisten, og som danskeren kunne komme til at møde i et potentielt opgør i tredje runde, røg nemlig ud allerede i sin første kamp.

Et højest uventet, men glædeligt resultat set med danske øjne, fortæller Kresten Mosbæk.

- Det vil sige, at hvis Clara Tauson slår Leylah Fernandez i anden runde, så skal hun i tredje runde møde vinderen af et opgør, hvor den ene spiller ligger nummer 124 i verden og den anden er nummer 134 i verden. Så der er stort potentiale for Tauson, siger tennisreporteren.

Mens Clara Tauson skal spille sit opgør i anden runde onsdag, skal Holger Rune i aktion tirsdag, tidligst klokken 14.30. Begge kampe kan følges direkte på dr.dk og i app'en DR Nyheder.