Dagens smash i Paris: Tauson åbner ballet, mens storpolitikken lurer i kulissen

Søndag starter tennisturneringen French Open. Få overblikket over de største historier fra grand slam-turneringen her.

Clara Tauson spiller sin søndag sin første kamp ved årets French Open. (Foto: © Matthieu Mirville/Zuma/Ritzau Scanpix)

Nu går det endelig løs.

Søndag skal en række af verdens bedste tennisspillere fatte ketsjeren og træde ud på det røde grus, når årets anden grand slam-turnering, den prestigefulde French Open, bliver skudt i gang.

Herunder giver DR Sportens tennisreporter Kresten Mosbæk overblikket over dagens strabadser og store historier fra turneringen i Paris.

Tauson åbner danskerballet

Clara Tauson bliver den første dansker til at indtage gruset i Paris i år. (Foto: © Matthieu Mirville/Zuma/Ritzau Scanpix)

Ud over den unge, danske tennisstjerne Holger Rune, hvis tilstedeværelse efterhånden er selvskrevet, når der skal spilles store tennisturneringer, er også Clara Tauson med i turneringen i Paris.

Fredag bookede hun nemlig billet til French Opens hovedturnering, og søndag skal hun så i aktion for første gang.

Her venter belarusiske Aliaksandra Sasnovich, der er nummer 50 på verdensranglisten, på den anden side af nettet og efter en uheldig, skadespræget sidste sæson bliver det glædeligt igen at se den 20-årige tennisspiller på den største scene, fortæller Kresten Mosbæk.

- At vi har hende med er jo en kæmpe bonus, i forhold til hvad vi havde forventet.

- Hun kan på mange måder spille fuldstændig frit. Jeg tror ikke, at hverken omgivelserne eller hende selv for bare kort tid siden havde forventninger om, at hun ville spille hovedturnering i French Open, siger Kresten Mosbæk.

Holger Rune skal først i aktion i begyndelsen af næste uge. Og efter et hektisk, men også flot forår med hele tre finaler, er det positivt for den unge dansker, vurderer Kresten Mosbæk.

- Jeg tror, det er godt for ham, at han har ekstra hviledage og først skal i kamp tirsdag, siger Kresten Mosbæk.

Storpolitisk brag fra start

Belarusiske Aryna Sabalenka, der er nummer to på verdensranglisten, skal i sin første kamp møde ukrainske Marta Kostyuk. (Foto: © Matthieu Mirville/Zuma/Ritzau Scanpix)

Flere store stjerner skal i aktion på French Opens førstedag, men Krestens Mosbæk kommer særligt til at holde øje med én ganske bestemt kamp.

I den allerførste kamp på centre court skal verdens nummer to, belarusiske Aryna Sabalenka, stå ansigt til ansigt med ukraineren Marta Kostyuk.

Et imødeset og nok også intenst opgør, fortæller tennisreporteren, og det skyldes mest af alt optakten.

Aryna Sabalenka har i lang tid talt for, at belarusere og russere, trods krigen i Ukraine, gerne må stille op i internationale tennisturneringer, og hun forventer derfor ikke, at hendes ukrainske modstander kommer til at give hende hånden før eller efter opgøret.

Faktisk tror hun, at ukraineren hader hende.

- At de allerede skal møde hinanden i første kamp, bringer storpolitikken ind på banen fra turneringens start. Der er lagt op til alt andet end god søndagsstemning i det her opgør, siger Kresten Mosbæk.

Gode danske lodtrækninger

Både Holger Rune og Clara Tauson har fået en god lodtrækning til French Open, vurderer Kresten Mosbæk. (Foto: © Fabio Frustaci/EPA/Ritzau Scanpix)

Dårlig stemning bliver der dog forhåbentlig ikke hos Clara Tauson, når hun træder ind på gruset til hovedturneringen.

Hun virker nemlig til at være i god fysisk forfatning, mener Kresten Mosbæk.

Og så har den 20-årige tennisspiller, ligesom Holger Rune, "haft held med lodtrækningen".

- Hvis vi kigger på formbarometeret, er det i hvert fald ikke lodtrækningsformen, der er skidt for danskerne, siger han.

- Når man ser på den modstander, hun skal møde, og også de næste runder, så er det ikke sådan, at hun er uden muligheder. Kommer hun forbi hende, skal hun enten møde Leylah Fernandez, der er nummer 36 på verdensranglisten, eller nummer 21, Magda Linette. Og så først i tredje runde skal hun møde en spiller af en rigtig god kaliber, siger Kresten Mosbæk.

Clara Tausons opgør mod Aliaksandra Sasnovich skal efter tidsplanen begynde klokken 14.30. Du kan følge med på dr.dk og i app'en DR Nyheder.