Dagens smash i Paris: Verdensstjernerne indtager scenen

Grand slam-turneringen French Open er kommet i gang med et brag. Få overblikket over de største historier fra grand slam-turneringen her.

Serbiske Novak Djokovic skal mandag spille sin første kamp ved årets French Open (Foto: © ALEKSANDRA SZMIGIEL, Ritzau Scanpix).

Den prestigefulde tennisturnering French Open blev søndag skudt i gang med et brag, og mandag er der igen flere store, sportslige dramaer i vente.

Herunder giver DR Sportens tennisreporter Kresten Mosbæk overblikket over dagens strabadser og store historier fra turneringen i Paris.

'Danskerne står, som de skal'

Clara Tauson fik søndag en god start på French Open, da hun slog sin belarusiske modstander, Aliaksandra Sasnovich, i to sæt (Foto: © Rob Prange, Ritzau Scanpix).

Kun én af de to danske spillere, der er med i grand slam-turneringen, har været i aktion indtil nu.

Søndag uddelte 20-årige Clara Tauson æg til sin modstander og buldrede videre til anden runde - og det vakte glæde på tilskuerpladserne, fortæller Kresten Mosbæk.

- Danskerne står fuldstændig, som de skal. Jeg havde bestemt ikke regnet med, at vi skulle stå her med to danskere på den første mandag ved French Open - og så endda med Clara Tauson videre, siger han.

Ingen af de to danske tennisspillere skal i aktion mandag, men det betyder ikke, at det ikke er en vigtig dag for både Clara Tauson og Holger Rune.

- I dag står den på hviledag for de to danskere. De har to forskellige udgangspunkter. Clara Tauson har spillet fire kampe på under en uge, og hun skal bruge sin træning på egentlig bare at restituere, og så skal hun holde sit momentum.

- Holger havde en fridag i går, så for ham handler det om at komme i gamemode, inden det går løs i morgen, siger Kresten Mosbæk.

Stjernerne indtager scenen

Verdensetteren Carlos Alcaraz spiller, ligesom Novak Djokovic, sin første kamp ved French Open mandag (Foto: © Guglielmo Mangiapane, Ritzau Scanpix).

På French Opens førstedag udspillede der sig lidt af et storpolitisk drama, da ukrainske Marta Kostyuk nægtede at give hånd til belarusiske Aryna Sabalenka efter de to spilleres kamp.

En omdiskuteret situation, fortæller Kresten Mosbæk, men i dag er det to andre stjerner, de tennisentusiastiske tilskuere i Paris taler om.

- Når jeg taler med folk hernede, så er det verdensetteren Carlos Alcaraz og serbiske Novak Djokovic, der bliver nævnt som de største favoritter. De to stjerner skal i kamp i dag. Når de kommer på banen, får vi for alvor herrernes French Open i gang, siger Kresten Mosbæk.

Derfor summer det også af spænding og interesse for at overvære de to verdensstjerners indtog på det røde grus i Paris, fortæller tennisreporteren.

Og han forventer da også, at de begge vil stå knivskarpt og give publikum fuld valuta for pengene i deres første opgør.

- Jeg tror, Djokovic efter en lidt halvsløj grussæson kommer til at stå knivskarpt fra start. Han kommer ud med bulder og brag, tror jeg. Og så er der Carlos Alcaraz, der godt ved, at han skal vinde 3-0 i sæt i dag, fordi han har en svær vej til finalen, og gerne skal spare kræfter dertil, siger tennisreporteren.

Favorit viser svaghedstegn

Græske Stefano Tsitsipas havde problemer mod verdens nummer 455 i sin første kamp ved French Open. (Foto: © Thomas Samson, Ritzau Scanpix)

Selvom man har en status som en af tennissportens største stjerner, er det dog ikke ensbetydende med, at man vader gennem en grand slam-turnering.

Det fandt verdens nummer fem, Stefano Tsitsipas ud af, da han i går skulle ud i fire tætte sæt mod verdens nummer 455, tjekkiske Jiri Vesely, før han i sidste ende kunne trække det længste strå.

Et svaghedstegn fra grækeren, Kresten Mosbæk ikke havde forventet at se.

- Stefanos Tsitsipas var i går i store problemer mod en spiller, han normalt ville slå klart. Jeg var selv inde og se ham spille, og jeg fornemmede store frustrationer.

- Nu er det ikke fordi, Holger Rune nødvendigvis skal møde Stefanos Tsitsipas i turneringen. Men han er en af konkurrenter og viste i hvert fald svaghedstegn, fortæller tennisreporteren.