Dansk landsholdsspiller vækker McEnroes legendariske tennisspil til live i ny film

Det er egentlig skuespilleren Shia LaBeouf, der portrætterer John McEnroe i filmen 'Borg McEnroe', men når der spilles tennis, er det danske Thomas Kromann, der lægger krop og slag til.

John McEnroe var kendt for både sit formidable tennisspil og sit iltre temperament. Og imens sidstnævnte i den nye film 'Borg McEnroe' portrætteres af skuespilleren Shia LeBeouf, så bringes amerikanerens slag og server til live af den danske tennisspiller Thomas Kromann, der fungerer som såkaldt 'body double' for skuespilleren i filmen.

- Jeg var hyret til at udføre tennisslagene og duellerne i kampen, som bliver vist, forklarer Thomas Kromann til DR.

Borg vs. McEnroe

Filmen, der har premiere i de danske biografer torsdag den 14. september, handler om den berømte rivalisering mellem McEnroe og svenske Bjørn Borg ved Grand Slam-turneringen Wimbledon i 1980.

- Det var super sjovt at være med. Jeg anede ikke, hvordan det var at være på et film set, men der var en enormt god energi, og der er jo et stort setup på flere hundrede mennesker bag sådan en film, så det var sjovt at være en del af, siger Thomas Kromann.

Han forberedte sig blandt andet på opgaven ved at se video af nogle af John McEnroes kampe.

- Jeg har altid godt kunne lide at imitere andre, så jeg har set video og så har jeg øvet mig i at imitere ham, og så håber jeg, at folk synes, at det ligner bare nogenlunde, lyder det fra den danske tennisspiller.

I videoen i toppen af artiklen kan du i et kort klip fra filmen se Thomas Kromann i aktion som John McEnroe.

Oprykningskamp venter

Tilbage i mere vante rammer på det danske tennislandshold står Thomas Kromann også snart over for en stor udfordring, nemlig landskampen mod Sydafrika, som er et direkte opgør om oprykning til Europe/Africa Zone Group I i Davis Cup - herrernes landsholdsturnering i tennis.

Og selv hvis Thomas Kromanns præstationer i 'Borg McEnroe' skulle blive bemærket i filmbranchen, så kan landstræner Kenneth Carlsen også regne med ham i fremtiden:

- Jeg elsker jo at spille tennis, så det har førsteprioritet, helt klart, griner han.

Danmarks tennislandshold møder Sydafrika i Davis Cup den 15. til 17. september. Kampene kan ses på DR3 - fredag den 15. fra kl. 14.55, lørdag den 16. fra kl. 12.55 og søndag den 17. fra kl. 12.00.