Dansk lodtrækningsheld 'kunne ikke være bedre': Her er Runes vej til French Open-finalen

Der er grund til at tro på et dansk topresultat i grand slam-turneringen, mener Kresten Mosbæk, DR Sportens tennisreporter.

Holger Rune debuterede ved seniorernes French Open sidste år, hvor han nåede til kvartfinalen. (Foto: © Guglielmo Mangiapane, Ritzau Scanpix)

Begejstring kan være svær at undertrykke.

Det var den også for DR Sportens tennisreporter, Kresten Mosbæk, da torsdagens lodtrækning til grand slam-turneringen French Open var overstået.

Her havnede 20-årige Holger Rune nemlig i den - på papiret - letteste halvdel.

- Det kunne faktisk ikke være bedre. Måske lige en lidt lettere kamp i fjerde runde, men derudover er det samtlige scenarier, man havde drømt om, siger Kresten Mosbæk, som også mener, at danske tennisentutiaster med rette kan drømme stort de kommende uger.

- I år har vi rent faktisk en dansker, som er blandt favoritterne til at vinde turneringen, siger han.

Rune, som er nummer seks på verdensranglisten, indleder turneringen mod den 201 centimeter høje amerikaner Christopher Eubanks.

Lever danskeren og de øvrige konkurrenter op til deres seedning, som afspejler placeringerne på verdensranglisten (herunder vist i parentes), ser vejen til French Open-finalen således ud:

For Kresten Mosbæk er Rune én af tre topspillere, som bejler mest til titlen. De to andre, verdensetteren Carlos Alcaraz og megastjernen Novak Djokovic, er dog røget i den anden turneringshalvdel og kan derfor først stå på modsatte side af nettet i en eventuel finale.

Det var det bedste, der kunne ske.

- Det betyder alt for Holger Runes chancer for at vinde French Open, siger Kresten Mosbæk.

En lettere vej rimer nemlig på større fysisk overskud. French Open kan let udvikle sig til et maratonløb med grus under fodsålerne, og får danske Rune bragt sig langt frem med energi på batterierne, er han meget svær at stoppe.

- Hvis Holger Rune er fysisk klar, går han ind til alle kampe med en mulighed for at vinde dem, siger DR Sportens tennisreporter.

- Rent tennismæssigt, mentalt og fysisk er Holger Rune gift at møde for alle andre.

Årets grussæson har været opløftende for Holger Rune, som senest nåede finalen ved ATP 1000-turneringen i Rom. Her led han et nederlag til russeren Daniil Medvedev, som er seedet to'er ved French Open.

De lovende takter til trods har Kresten Mosbæk alligevel en anden 20-årig tennisstjerne som turneringens absolutte favorit: Verdensranglistens nummer ét - Carlos Alcaraz fra Spanien.

Man må dog ikke undervurdere indehaveren af 22 grand slam-titler, Novak Djokovic.

- Vi hørte også Rune på et pressemøde, hvor han fremhæver Novak Djokovic som den største favorit. Jeg tror også, man skal huske, at selvom Djokovic ikke har leveret så godt i grussæsonen, har han vundet så mange grand slams og er vant til at dosere sine kræfter.

- Han har stået i de afgørende kampe, og det er en faktor, man ikke må glemme.

Holger Rune er ikke eneste dansker på gruset i Paris. Clara Tauson spiller med i kvalifinationen hos kvinderne. I morgen møder hun svenske Mirjam Bjorklund i den afgørende kamp om en plads i hovedturneringen.