Dansk nedtur i Miami: Holger Rune taber til velspillende amerikaner

Den danske tennisstjerne Holger Rune har spillet sin sidste kamp i dette års ATP 1000-turnering i Miami.

Holger Rune formåede ikke at spille sig videre til kvartfinalerne i Miami Open. (Foto: © JIM RASSOL, Associated Press)

Holger Rune er ude af ATP 1000-turneringen Miami Open.

Det står klart efter tirsdagens møde med amerikanske Taylor Fritz i fjerde runde, hvor amerikaneren vandt i to sæt med cifrene 6-3, 6-4.

Derfor er det Taylor Fritz, verdensranglistens nummer 10, der snupper billetten til kvartfinalen, hvor den spanske verdensetter, Carlos Alcaraz, venter.

Det står klart efter spanierens sene sejr tirsdag aften over Tommy Paul fra USA. Her vandt Alcaraz i to sæt med cifrene 6-4, 6-4.

Dobbeltfejl og brud i første sæt

Taylor Fritz startede med serven i første sæt, hvor han hurtigt kom op med 30-0, men herfra slog Holger Rune tilbage. Danskeren havde mulighed for at bryde, men den hårdtservende amerikaner endte med at tage partiet.

Så var det danskerens tur til at serve for første gang i opgøret, og her kæmpede Rune med at finde rytmen og efter to dobbeltfejl i partiet, var Fritz hurtigt på 2-0.

Taylor Fritz trak sig sejrrigt ud af sit første møde med Holger Rune. (Foto: © Geoff Burke, Ritzau Scanpix)
Taylor Fritz trak sig sejrrigt ud af sit første møde med Holger Rune. (Foto: © Geoff Burke, Ritzau Scanpix)

Taylor Fritz skulle vise sig også at bøvle med serven. Efter et langt parti kunne Holger Rune bryde tilbage.

Herfra fulgtes de to ad i første sæt til stillingen 4-3, hvor amerikaneren igen formåede at bryde den danske teenager. Partiet efter servede 25-årige Fritz første sæt i hus.

Stabil hjemmebanefavorit

I andet sæt kom Holger Rune godt fra land og var oppe med 40-15 i første parti, men nettet og stregerne arbejdede ikke danskerens vej, og derfor kunne Taylor Fritz bryde nok engang.

Det lod til at kaste amerikansk selvtillid af sig, for Taylor Fritz viste storpil, og servede det efterfølgende parti rent hjem.

Herefter satsede Holger Rune lidt mere i sine slag for at komme tilbage i opgøret, og det gav pote - dog kun i egne servepartier.

For Taylor Fritz holdt serv sættet igennem, og derfor var det tidlige servegennembrud i starten af sættet nok til at sikre sejren over Holger Rune.

- Jeg tog mulighederne for at spille aggressivt, da de bød sig. Samtidig var mit primære fokus at vinde mange point med mine førsteserver og undgå at give ham nemme point, siger Taylor Fritz i vinderinterviewet.

Den 19-årige dansker sadler nu om til grussæsonen, hvor han spiller sin første turnering om små to uger i Monte Carlo.