Dansk tenniskomet klar til første WTA-turnering

Clara Tauson har kvalificeret sig til WTA-turneringen i Lugano efter endnu en sejr i kvalifikationen.

Clara Tauson er klar til sin første WTA-turnering. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det danske tennistalent Clara Tauson er klar til sin første WTA-turnering på seniorplan.

Mandag vandt hun sin anden kamp i kvalifikationsturneringen til denne uges WTA-turnering i schweiziske Lugano, og dermed er hun klar til første runde i hovedturneringen.

Den 16-årige dansker skulle bare bruge to sæt på at spille sig ind i hovedturneringen, da hun slog den 12 år ældre kroat Tereza Mrdeza med 6-3, 6-3.

Danskeren kom ellers skidt fra start, da hun blev brudt rent i kampens første parti. Det var dog kun for at bryde kroaten i de efterfølgende partier, og hurtigt var danskeren oppe med 4-1 og kørte siden sættet i hus.

I andet sæt blev danskeren den første til at bryde, og da hun brød for anden gang, havde hun en komfortabel føring på 5-2 og kunne serve sættet hjem. Det mislykkedes i første forsøg, men efterfølgende brød Tauson igen og blev dermed klar til hovedturneringen i Lugano.

På mandagens opdaterede verdensrangliste ligger Clara Tauson nummer 413 i verden, hvilket er 401 pladser dårligere end Caroline Wozniacki. Tereza Mrdeza ligger nummer 195.

Turneringen i Lugano spilles på grus. Den samlede præmiepulje er på 250.000 dollar, hvilket svarer til cirka 1,66 millioner kroner.

/ritzau/

FacebookTwitter