Dansk tenniskomet vinder juniorernes French Open

Den 16-årige danske tennisspiller Holger Rune vandt lørdag finalen på det røde grus i Paris.

Holger Rune er dansk mester og sikrede sig lørdag en stor skalp med sejren i French Open. (Foto: Kenneth Jessen © Scanpix)

Dansk herretennis' mest lovende talent satte lørdag en tyk streg under, hvorfor han er værd at holde øje med i de kommende år.

16-årige Holger Rune slog nemlig amerikaneren Toby Alex Kodat i finalen ved juniorernes French Open.

De to unge spillere skulle bruge kampens første bolde til at ryste nerverne af og startede med at bryde hinanden i de to første partier.

Herefter fik danskeren overtaget mod den ligeledes 16-årige amerikaner, som virkede låst i sit spil og lavede langt flere uprovokerede fejl.

Det udnyttede Holger Rune og tog første sæt uden de store vanskeligheder - 6-3.

Sådan så det ud, da Kristian Pless i 1999 vandt Australian Open i juniorrækken. Han var før Holger Rune den seneste danske herrespiller til at vinde en Grand Slam-turnering for juniorer. (Foto: Mark Baker © Scanpix)

Andet sæt startede, hvor første sluttede, og Holger Rune brød Toby Alex Kodat til 2-1. Og det blev starten til en regulær brud-krig, hvor de to spillere tog point fra hinanden i de to efterfølgende servepartier.

Men ved stillingen 3-2 genvandt danskeren kontrollen og lignede en mand, som ville serve kampen hjem til 6-4 og havde endda også to matchbolde.

Toby Alex Kodat havde dog andre planer. Han fandt pludselig storspil frem og udlignede i stedet for til 5-5. Og 5-5 blev til 6-6 efter et par nervøse partier, hvorfor andet sæt skulle afgøres i en tiebreak.

Her var amerikaneren køligst og vandt dermed sættet 7-6. Herefter trak et kraftigt regnvejr ind over tennisanlægget i Paris, og derfor måtte det tredje og afgørende sæt udskydes.

Men da de to spillere trådte ud for at afgøre kampen, var Holger Rune tilbage i førersædet. Lynhurtigt bragte danskeren sig på 5-0, mens Kodat lavede fejl på fejl. Og for at understrege sin suverænitet afsluttede danskeren kampen ved at bryde Kodat til sætcifrene 6-0.

Holger Rune blev tidligere i år dansk mester i herresingle, og han er den første danske herrespiller til at stå i en Grand Slam-finale for juniorer siden Kristian Pless i 1999.

Det er anden gang i år, at en dansker vinder én af juniorernes Grand Slam-turneringer. I januar vandt Clara Tauson Australian Open.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk