Dansk tennislegende donerer millioner til talentudvikling

Jan Leschly er stifteren bag den nye velgørende fond Leschly Tennis Foundation, der giver dansk tennis stor pengeindsprøjtning.

Clara Tauson er blandt de fire tennistalenter, der kan se frem til økonomisk støtte de kommende år. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Der er millioner på vej til udviklingen af dansk tennis. Det står sort på hvidt, efter finansmand og tidligere topspiller Jan Leschly torsdag meldte ud, at hans nystiftede fond har givet et tilsagn på op mod 20 millioner kroner til talentudvikling i dansk tennis.

I første støtteår forventer fonden at kunne dele donationer på mellem en og to millioner kroner til talentfulde danske tennisspillere.

- Vores støtte er mere end penge. Vi kan give de unge et stærkt netværk og nye perspektiver på livet både på og uden for tennisbanen samt skabe en sund kultur omkring at repræsentere Danmark”, siger Jan Leschly i en pressemeddelelse.

I første omgang vil fire danske tennistalenter blive tilbudt støtte, og her er der tale om Clara Tauson, Holger Rune, Elmer Møller og Mikael Torpegaard.

Senere på året vil flere talenter få mulighed for at ansøge om at blive en del af det nye støtteprogram.

Vil sikre danske spillere i toppen

Fonden ledes af Jan Leschly selv, hvis bedste tennisresultat skal findes tilbage i 1967, hvor han tabte semifinalen ved US Open. Hans søn Mark Leschly får titlen som præsident.

Bestyrelsesformanden understreger, at det er planen, at fondens kapitalgrundlag vil blive suppleret med bidrag fra blandt andet Dansk Tennis Forbund, Team Danmark og en række personer.

Bestyrelsen i fonden tæller desuden andre kendte navne fra den danske tennisverden, heriblandt tidligere Wimbledon-mester i herredouble Frederik Løchte Nielsen, der er blevet ”Goodwill Ambassadør”.

Jan Leschly er manden bag kapitalindsprøjtningen i dansk tennis. Her er han fotograferet i 2004. (Foto: BJARKE ØRSTED © Scanpix)

Ambitionerne er til at føle på, og det lægger fonden heller ikke skjul i pressemeddelelsen.

- Fonden håber, at støtten i løbet af fem år kan sikre nye, danske spillere i toppen af international seniortennis, lyder det.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter