Dansk triumf: Clara Tauson vinder EM for juniorer

Den danske tenniskomet slog i finalen en polsk modstander og kunne juble over titlen som U18-europamester.

Som den blot anden dansker nogensinde kan Clara Tauson kalde sig europamester for juniorer. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Der var i forvejen fart på 15-årige Clara Tausons karriere, men søndag blev speederen trykket yderligere i bund, da hun vandt EM for spillere under 18 år.

Det danske tennistalent strøg til tops i turneringen ved at besejre polske Maja Chwalinska 6-3, 6-3 ved mesterskabet i Klosters i Schweiz.

- Det føles meget godt. Jeg vidste, at min modstander var god og ville kæmpe til det sidste. Så jeg tænkte bare på at spille én bold ad gangen og gøre mit bedste, siger Clara Tauson til DR Sporten.

Tauson var egentlig for ung til at være med i turneringen, men fik dispensation til at komme med i turneringen, skriver Dansk Tennis Forbund.

Dispensationen fik hun på grund af sin høje rangering på juniorverdensranglisten, hvor hun er nummer 13.

- Det føles ekstra godt at vinde som den yngste i turneringen. Det er én af mine største sejre. Jeg var ikke helt klar på, at jeg ville gå hen og vinde turneringen, siger Clara Tauson.

Med sejren bliver hun den anden dansker til at vinde U18-EM. Den første var Eva Dyrberg, som vandt i 1999.

Præstationen imponerer Jens Anker Andersen, som er sportschef i Dansk Tennis Forbund.

- Det er stort. Clara var egentlig for ung til at være med ved dette EM. Det sætter bare en ekstra streg under, hvor imponerende en bedrift hun har udrettet, siger han i en pressemeddelelse.

Som 13-årig blev Tauson i 2016 den hidtil yngste til at vinde guld ved DM i tennis hos kvinderne i single.

Facebook
Twitter