Den australske verdensetter om at møde danske Clara: 'Ærligt, så har jeg ikke set meget til hende'

Det danske tennishåb Clara Tauson skal i anden runde af US Open møde verdensetteren Ashleigh Barty.

Ashleigh Barty vandt mod russiske Vera Zvonareva i første runde af US Open. (Foto: Robert Deutsch © Ritzau Scanpix)

- Det er en ung spiller og for at være ærlig, så har jeg ikke set meget til hende.

Det var ikke meget information verdens bedste kvindelige tennisspiller, australske Ashleigh Barty, delte til den fremmødte presse på torsdagens pressemøde, da hun blev spurgt ind til det danske tennishåb 18-årige Clara Tauson.

Nummer et og nummer 78 mødes torsdag aften i anden runde af årets US Open, men australieren og træneren Craig Tyzzer har i den grad været på overarbejde for at forberede sig til mødet med Tauson. Det fortalte Barty på pressemødet.

- Der venter vist lidt hjemmearbejde for Tyzz (træneren Craig Tyzzer, red.) og mig selv. Vi skal ind og se på tegnebrættet, hvad hun har at byde på.

- Vi er nødt til at have en klar plan og så forsøge at følge den, selv om vi ikke har set hende spille eller været oppe mod hende, fortalte hun natten til torsdag dansk tid.

Clara Tauson er ligger nummer 78 i verden. (Foto: ED JONES © Ritzau Scanpix)

Set med de danske briller, så kan det selvfølgelig blive en fordel for Clara Tauson, at hendes kommende modstander i anden runde, udover ikke at have set Tauson spille, også var i tvivl om, hvor lang tid danskeren har spillet på WTA-touren.

Ganske godt gik det da også for det danske håb i første runde, da hun i sikker stil vandt 7-5, 6-0 mod sin franske navnesøster Clara Burel. Det er tredje gang i de seneste to sæsoner, at Tauson spiller sig i anden runde af en Grand Slam-turnering.

Men det bliver et svært anden runde-møde mod den lige nu bedste tennisspiller i verden, der i den grad må have selvtilliden med sig, efter hun sikrede Wimbledon-trofæet i juli.

Den 25-årige Bartys kun anden Grand Slam-titel, selvom hun i både 2019 og 2020 endte som nummer et på verdensranglisten.

Ashleigh Barty vandt Wimbledon tilbage i juli. Sin anden Grand Slam-triumf i karrieren. (Foto: Jed Leicester © Ritzau Scanpix)

Barty genfandt tennisglæden med cricket

Én af grundene til det beskedne antal af Grand Slam-triumfer kan findes i den pause væk fra tennissporten, som Barty tog tilbage i 2014, efter hun røg ud i første runde af US Open.

Den dengang 18-årige Barty havde tre år tidligere vundet juniorturneringen ved Wimbledon og lige siden mødt et massivt medietryk, fordi hun nu var et kendt ansigt i specielt hjemlandet, Australien.

Hun blev ramt af depression, tog medicin i to år og trak sig ud af søgelyset.

Og direkte ind på cricketbanen.

For i 18 måneder spillede hun for Brisbane Heat og fik for første gang mulighed for bare at være teenager, efter hun siden fireårsalderen havde dedikeret sit liv til tennis. Det har Bartys daværende crickettræner, Andy Richards, tidligere fortalt The Guardian.

- Hun fandt ud af, hvad det betød at have venner og holdkammerater. Vi var på en tur, hvor vi klatrede og kravlede igennem mudder. Jeg har en video, hvor hun helt dækket af mudder har det største smil, sagde han.

Ashleigh Barty har ikke sluppet kærligheden for cricket helt. Her ses hun til en tennisturnering i januar 2020 med et bat i hånden. (Foto: Tertius Pickard © AP/Ritzau Scanpix)

Hun trænede studerende i tennis ved siden af cricketkarrieren og slap derfor ikke helt kærligheden til tennis. Dog var båndet til tennis ikke så stærkt, at hendes far, Robert Barty, var overbevist om, at hun ville vende tilbage som professionel.

- Jeg troede, at hun aldrig ville vende tilbage til tennis. Jeg troede, det var det. Vi bragte det aldrig på banen, men en aften, hvor vi kom hjem til vores hus, lå der fire kasser med tennisbolde ved hoveddøren. Og så vendte Ash (kort for Ashleigh, red.) tilbage til tennis, fortalte Robert Barty i 2019 til australske ABC.

I maj 2016 var hun tilbage som singlespiller og præsterede at gå fra en position som ikke at være rangeret til at ligge nummer 325 i verden på kun et halvt år. Tre år efter sin tilbagevenden vandt hun French Open samt æren af at være nummer to i verden.

Kometkarrieren fik nyt liv for multitalentet, der under coronapandemien har nappet en sejr i en golfturnering i hjemlandet.

Nu står hun ved US Open med to Grand Slam-titler i bagagen og skal møde Clara Tauson, der har samme alder som Barty, da hun i halvandet år gav sin tennisketcher en pause.

Kampen mellem Clara Tauson og Ashleigh Barty er programsat til klokken 18.00 og kan følges live i tekst på DR.dk samt i billeder på Discovery+.

FacebookTwitter