Den svære gang i legenders fodspor: Wozniackis modstander er Belgiens nye stjernefrø

Elise Mertens er det nye store håb i belgisk kvindetennis, der tidligere har fostret spillere som Justine Henin og Kim Clijsters.

Elise Mertens, i midten, skal gå i Justine Henin, til venstre, og Kim Clijsters, til højre, fodspor.

Caroline Wozniackis modstander i Grand Slam-semifinalen ved Australien Open er i gang med nogle af de vanskeligste skridt, man som topatlet kan begive sig ud. De skridt, der allerede er gået af legender.

For Elise Mertens kan ikke undgå at blive sammenlignet med de to landsmænd, der i mange år var nogle af tennissportens største stjerner. Kim Clijsters og Justine Henin, der til sammen har vundet 11 Grand Slam-titler.

- Hun er en alsidig spiller, der besidder et stort spil. En blanding af Kim Clijsters og Justine Henin med et stort anlagt spil, der kan skabe problemer for Wozniacki. Så Wozniacki må ikke undervurdere hende, fortæller Eurosports tenniskommentator Michael Mortensen.

Modelleret efter Clijsters

Mertens har de sidste tre år spillet på Kim Clijsters tennisakademi, hvor hendes spil er blevet modelleret efter Australian Open-vinderen fra 2011. Basen består af glimrende benarbejde krydret med enkelte momenter af flair og ekstraordinære slag. Det første har hun fra Clijsters, det sidste fra Henin.

Kim Clijsters vandt Australian Open i 2011 over kinesiske Li Na, der havde slået Caroline Wozniacki i semifinalen. (Foto: PETAR KUJUNDZIC © Scanpix)

- Hun er mentalt virkelig stærk og hviler i sig selv. Hun har en indre ro, og man skulle tro, hun havde været med på WTA-touren i mange år, men hun er forholdsvis ny.

- Hun er god til at børste fejlene af sig og kan også acceptere, når modstanderen spiller bedre end hende selv, dér slår hun ikke op i banen. Hun er en stor fighter med en stor fremtid, siger Michael Mortensen.

På sin vej til semifinalen har Mertens, der før turneringen i år aldrig havde været med ved Australian Open, skullet bruge hele sit spektre af tenniskvaliteter.

Den 22-årige belgier var i anden runde bagud med 0-5 i partier og havde otte sætbolde imod sig, men kom alligevel tilbage og vandt sættet og kampen.

Siden blev Alize Cornet og Petra Martic besejret, inden fjerdeseedede Elina Svitolina – som pudsigt nok trænes af Justine Henin for tiden - blev fuldstændig udraderet 6-4, 6-0.

På vej til sejren i kvartfinalen tordnede Mertens 26 vindere hjem, og hun har vist langt mere mod end frygt i sin bedste præstation ved en Grand Slam-turnering nogensinde.

Kampen mellem Mertens og Wozniacki er sat til at gå i gang kl. 04.00 natten til torsdag. Den bliver vist på Eurosport 1 og Kanal 5, samt fulgt i tekst her på dr.dk.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter