'Det er en sort dag for Boris Becker, og det er en sort dag for tennisverdenen': Tidligere verdensetter skal i fængsel

Den tidligere tennisspiller Boris Becker er blevet idømt to og et halvt års fængsel.

Boris Becker er blandt andet kendt skyldig i at have skjult værdier i forbindelse med sin personlige konkurs i 2017. (Foto: adrian dennis © Ritzau Scanpix)

Han har vundet hele seks grand slam-titler, og i 1985 blev han den yngste sejrherrer af den prestigefyldte tennisturnering Wimbledon i mændenes singlerække.

Men nutiden ser en del anderledes ud for den tidligere tennisstjerne Boris Becker.

Fredag eftermiddag er den 54-årige tysker nemlig blevet idømt to og et halvt års fængsel, efter at være blevet kendt skyldig for at have skjult værdier i forbindelse med sin personlige konkurs i 2017.

Halvdelen af dommen skal Boris Becker afsone bag tremmer, resten af straffen er gjort betinget, lyder det fra dommeren i retten Crown Court Southwark i London, Deborah Taylor.

Det er en trist, men ikke overraskende måde, Boris Beckers liv nu tager en drejning på, fortæller den tidligere tennisspiller og nuværende tennisekspert for Eurosport Michael Mortensen.

- Det, der er sket, er jo tragisk. At han har formøblet hele sin formue og sit talent, det er så trist. Men det er noget, der har stået på i rigtig, rigtig mange år, så det er ikke overraskende, siger tenniseksperten.

- Det er en sort dag for Boris Becker, og det er en sort dag for tennisverdenen.

Boris Becker ankommer til retten i London med sin kæreste, Lilian de Carvalho Monteiro. (Foto: Andy rain © Ritzau Scanpix)

Trods en stor indtjening i sin aktive karriere som tennisspiller har Boris Becker formøblet hele sin formue, og i 2017 blev han altså erklæret konkurs.

Den skyldes blandt andet, at tyskeren har levet en ekstravagant livsstil ud over det sædvanlige, mens han også har lavet "et hav af dårlige investeringer", fortæller tenniseksperten.

- Han har helt sikkert levet et liv på førsteklasse og i overhalingsbanen. Det har kostet på mange måder og sikkert også gjort, at han har truffet nogle beslutninger, der var forhastede. Det har kostet ham en formue, siger Michael Mortensen.

Det er blandt andet en ejendom i Tyskland, den tidligere verdensetter har skjult, mens han efter konkursen også har lavet bankoverførsler på cirka 3,4 millioner kroner samlet til ni personer, inklusive hans to af hans ekskoner.

Tilbage i 2002 blev Becker dømt for skattesnyd i Tyskland, hvilket også har været med til at skærpe straffen, oplyste dommeren i London fredag.

’Har været verdens bedste’

Efter han lagde ketsjeren fra sig, har Boris Becker blandt andet været tenniskommentator for britiske BBC.

Men om han kan blive det igen, når han har afsonet sin dom, er den danske tennisekspert i tvivl om.

- Han er jo også en meget yndet kommentator, og pludselig skal han i fængsel i to og et halvt år. Hvordan bliver hans eftermæle, når han kommer ud? Der er rigtig mange spørgsmålstegn fremadrettet, siger Michael Mortensen.

Boris Becker server under Wimbledonturneringen 1985. (Foto: NWCP © Scanpix Danmark)

I sin aktive karriere har Michael Mortensen flere gange stået over for det tyske tennisikon på banen.

Og selvom han nu skal en tur bag tremmer, og fremtiden er uvis, vil tenniseksperten stadig først og fremmest huske tyskeren for hans bedrifter på banen.

- Han var jo verdens bedste spiller. Jeg kan huske, at da vi spillede mod hinanden i double i Davies Cup, havde han en særlig aura omkring sig. Bare når han trådte ind i omklædningsrummet, havde han et blik i øjnene, der kunne dræbe, og en attitude, som spillerne virkelig havde respekt for, siger han.