'Det går stærkt for Clara, men det er ikke et kapløb': Tauson springer 18 pladser frem efter ny titel

Clara Tauson nærmer sig verdenstoppen efter ny turneringssejr i Luxembourg.

Clara Tauson indtager 52. pladsen på verdensranglisten efter søndagens sejr i Luxembourg Open. (Foto: Gerry Schmit via www.imago-image © Ritzau Scanpix)

Der er kun lidt over en måned mellem Clara Tauson på 18 år, og britiske Emma Raducano.

Førstnævnte, dansk stjerneskud og hidsig verdensranglisteklatrer, sikrede sig søndag karrierens anden WTA-titel.

Sidstnævnte? Ja, hun vandt såmænd US Open for små ni dage siden. En af de fire grand slams, som tennisspillere verden over stiler efter at kæmpe hjem.

Ifølge Tine Scheuer, tennisekspert på TV 2, så er den unge dansker dog lige i hælene af sensationen Raducanu.

- Det går stærkt for Clara. Det er meget at vinde to WTA-titler på et år som 18-årig, når hun stadig er ny i gamet, men det er jo fordi, at hun er så god. Lige inden sejren i Chicago havde hun også en periode, hvor det ikke kun kørte med pil op hele tiden, men nu er hun oppe igen, siger Tine Scheuer.

Clara Tauson er den seneste, som har slået Emma Raducanu, der for nylig vandt US Open. (Foto: Rob Prange © Represented by ZUMA Press)

- Det er en sund udvikling, som går stærkt, og hun har arbejdet meget med det mentale og fysiske også, så hun kan blive i pointene i længere tid. Det er tydeligt.

Sejren i Chicago, som Tine Scheuer henviser til, kom for under en måned siden, da Clara Tauson vandt opvarmningsturneringen til US Open.

I finalen slog Tauson netop Emma Raducanu, den nye verdensstjerne på tennisscenen, der siden sit nederlag til Tauson ikke har tabt 15 kampe i træk.

Det er meget tæt

Med søndagens sejr i Luxembourg Open er Clara Tauson rykket op som nummer 52 på verdensranglisten, og selv om der stadig er 30 pladser op til Emma Raducanu på 22. pladsen, så sender det et signal om, hvor tæt Clara Tauson er på den absolutte top i international tennis, siger Tine Scheuer.

Også med tanke på resultatet i Chicago for en lille måned siden.

- Det er meget tæt, og det er derfor det er så vigtigt at holde fokus på sine egne ting, men samtidig lade sig inspirere af andre spillertyper. Emma Raducano spillede jo helt vildt under US Open, men de to er meget på bølgelængde, og jeg vil ikke sige, at den ene er bedre end den anden.

18-årige Emma Raducanu vandt tidligere op måneden US Open. (Foto: Robert Deutsch © Ritzau Scanpix)

- Som Clara spillede i Luxembourg, så kan man ikke forlange meget mere af hende, siger Tine Scheuer.

Ikke noget kapløb

Mens Clara Tausons trofæskab stille og roligt begynder at blive fyldt med sølvtøj, så er det nærliggende at spørge, hvornår man skal regne med at se en af de fire store pokaler på hylden.

Over de seneste år i international tennis har spillere som Naomi Osaka, Coco Gauff og nu Emma Raducanu været med til at varsle den næste generation af spillere, som kan være med til det sidste, men det er ikke det vigtigste lige nu, siger Tine Scheuer.

Hvis Clara Tauson fortsætter sine fremskridt, så skal det hele nok komme.

- Det er ikke noget kapløb, for det er lige meget, om du er 18, 19 eller 23 år - det vigtige er, at man trives i det, og forstår at være i det.

- Det er rigtigt sundt, at der er nogle unge spillere man kan spejle sig i, for der er meget fokus på dem, selv om de stadig er teenagere. Tidligere har der været en periode, hvor grand slam-vinderne i gennemsnit var ældre, og nu kommer der så en yngre generation igen.

Clara Tauson blev i US Open slået ud af verdensranglistens nummer et, australieren Ashleigh Barty. (Foto: Robert Deutsch © Ritzau Scanpix)

- Det er noget, som svinger en lille smule, og det vigtigste er, at de er klar til alt det, som følger med. Mange hiver i en, så det kræver, at man kan tackle det og har de rigtige mennesker omkring sig, siger Tine Scheuer.

Clara Tausons ridt mod verdenstoppen, som for alvor begyndte med WTA-sejren i Lyon tilbage i marts, får dog allerede lidt ekstra medvind i næste uge, når flere spilleres ranglistepoint udløber. Derfor vil den unge dansker for første gang ryge i top 50.

FacebookTwitter