Det lyder som buuuh, men det er bare Cristiano Ronaldo, som driller ved Australian Open

Et råb fra tennisfans ved Australian Open har skabt forvirring under årets første grand slam-turnering.

Nick Kyrgios var hurtigt til at omfavne 'Siuu'-råbene fra de australske tilskuere. (Foto: DAVE HUNT © Ritzau Scanpix)

At den portugisiske fodboldstjerne Cristiano Ronaldo ikke blot er fodboldspiller, men et internationalt brand, kan der ikke være mange meninger om.

Og store brands har det med at finde vej til steder, som man ikke umiddelbart forbinder med deres oprindelse.

Men det var da nok de færreste, som havde forestillet sig, at Ronaldos navn skulle dukke op ved dette års udgave af tennisturneringen Australian Open.

Ikke desto mindre er det tilfældet. Om end i indirekte forstand.

For under flere af kampene i de to første runder af årets første grand slam-turnering, har et særligt råb fra publikum skabt stor forvirring.

Flere spillere har oplevet det som om, at der er blevet buhet ad dem, men det australske publikum råber i virkeligheden ’Siuu’, som er Cristiano Ronaldos jubel-brøl, når han skal fejre en scoring.

  • Cristiano Ronaldo begyndte 'Siuu'-jublen i Real Madrid. (Foto: JAVIER Soriano © AFP or licensors)
  • Sidenhen har han også fejret sine scoringer i Italienske Juventus med den ikoniske jubelscene. (Foto: LUCA BRUNO © Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved)
  • Og da Ronaldo i 2021 skiftede til Manchester United, tog den 36-årige portugiser jubelscenen med til England. (Foto: Oli Scarff © AFP or licensors)
1 / 3

Den sammenhæng kunne verdens nummer 128, britiske Liam Brody, bare ikke regne ud, da han i sin kamp mod hjemmebanefavoritten Nick Kyrgios blev mødt af tilskuernes ’Siuu’

- Det er første gang, jeg er gået ind på en tennisbane og blevet buhet ad. Det var en vild oplevelse, sagde Brody efter kampen.

Heller ikke Brodys landsmand, Andy Murray, kunne skelne ’buh’ fra ’Siuu’. Efter briten i fem sæt havde spillet sig videre til anden runde, blev han interviewet på banen, og her blev han flere gange afbrudt af ’Siuu’-råbene fra tilskuerpladserne.

Det var først på det efterfølgende pressemøde, at Murray blev bekendt med, at råbene ikke var imod ham, men til ham.

- Først troede jeg, det var hånende, fordi der var nogle mennesker, der buhede under min træning i tirsdags. Jeg havde ingen idé om hvorfor, så det var min første tanke, lød det fra den 34-årige brite på pressemødet efter kampen.

Novak Djokovic blev Ruuuun’et ad til US Open

Det er ikke første gang, at tennissporten oplever, at råb fra publikum bliver opfattet som noget andet, end hvad der reelt bliver råbt.

Da danske Holger Rune mødte verdensstjernen Novak Djokovic ved US Open i september, havde det amerikanske tennispublikum i løbet af kampen opfundet et nyt tilråb til den danske teenager.

Hvad der lød som ’buuuuh’ var i virkeligheden ’Ruuuune’, men det havde den serbiske verdensstjerne svært ved at høre under kampen.

- Ærligt, så vidste jeg ikke, hvad de råbte, sagde Novak Djokovic da opgøret, som serberen vandt 3-1 i sæt, var slut.

- Jeg troede, de buhede. Det var ikke en optimal stemning for mig. Men jeg har været i de her situationer før, så jeg vidste, hvordan jeg skulle tackle det.

Grand slam-turneringen Australian Open spilles fra 17. til 30. januar. Novak Djokovic fik aldrig muligheden for at opleve ’Siuu’-råbene, da han blev smidt ud af Australien, allerede inden turneringen begyndte.

For Holger Runes vedkommende blev ’Siuu’ hurtigt til ’See You’, da danskeren tabte i første runde. Til gengæld er danske Clara Tauson stadig med i turneringen. Den danske teenager spiller natten til torsdag anden runde-kamp mod verdens nummer syv, estiske Anett Kontaveit.