Djokovic deler nu tennistronen med Nadal, men 'han ender med at slå alle rekorder'

Serbiske Novak Djokovic vandt søndag sin 22. grand slam-titel og tangerede dermed Rafael Nadals rekord.

Novak Djokovic vandt søndag Australian Open for tiende gang i karrieren. (Foto: © JAMES ROSS, Ritzau Scanpix)

Søndag nåede Novak Djokovic op på det magiske tal 22.

Med sin finalesejr i Australian Open i tre sæt over græske Stefanos Tsitsipas sikrede serbiske Djokovic sin grand slam-titel nummer 22, hvilket er en tangering af rekorden for flest sejre i de fire største tennisturneringer.

Rekorden deler den serbiske tennisspiller med spanske Rafael Nadal, men det er bare et spørgsmål om tid, før Novak Djokovic trækker fra sin spanske kollega. Sådan lyder vurderingen fra tennisekspert Michael Mortensen.

Han mener, at når Novak Djokovic engang lægger ketsjeren på hylden, vil han være den spiller med flest grand slam-sejre nogensinde.

- Hvis vi går ud fra, at han har tre år tilbage, så kan han vinde 11 grand slam-titler, hvis han kan holde sig fri for skader og fortsat finde den indre motivation. Så ender han med at slå alle rekorder. Dem alle sammen, siger Michael Mortensen.

Tenniseksperten vurderer også, at Novak Djokovic kan ende som den spiller med flest turneringssejre, som Jimmy Connors sidder på med sine 109 sejre. Djokovic har nu vundet 93.

Djokovic er favorit hver gang

Senere på sæsonen venter de tre øvrige grand slam-turneringer, og her vil Novak Djokovic være et varmt bud på en vinder. Særligt i US Open, vurderer tenniseksperten.

- Djokovic kan spille på alle underlag, men hardcourt er det underlag, hvor han finder sig bedst til rette, siger Michael Mortensen.

Se matchbolden fra søndagens finale i videoen herunder.

Ifølge Michael Mortensen er Novak Djokovic den største lige nu, og så er der et bredt felt af dygtige spillere under ham, der kan levere gode resultater.

- Djokovic er favorit til de tre kommende grand slam-turneringer. Medmindre Nadal kan blive fysisk og spilmæssigt klar til Roland Garros-turneringen (French Open, red.), for så vil Nadal et eller andet sted være svag favorit, for fanden tager ved ham, når han ser det røde grus.

- Men hvis Nadal ikke rammer det niveau, der er behov for, så er Djokovic også favorit der, siger Michael Mortensen.

Onsdagens afsnit af DR's sportspodcast Tyvstart omhandlede Novak Djokovic og hans rygte som tennissportens skurk. Hør det i appen DR Lyd eller der, hvor du normalt lytter til podcasts.

'Måske den bedste gennem tiderne'

Sejren over Tsitsipas søndag var en magtdemonstration, der sendte Djokovic tilbage som verdensranglistens nummer et. Dermed kan Djokovic nu bygge videre på sin rekord for flest uger som verdensetter. 373 uger har serberen ligget nummer et på ranglisten. Det er mere end syv år.

- Han understreger med tydelighed, at han er verdens bedste tennisspiller i øjeblikket. Nu er det tiende gang, han vinder Australian Open og 22. gang, han vinder en grand slam. Det viser, at han måske er verdens bedste tennisspiller gennem tiderne, siger Michael Mortensen.

Novak Djokovic fik rosende ord med på vejen fra Tsitsipas efter finalen. (Foto: © William WEST, Ritzau Scanpix)

Det er ifølge Michael Mortensen meget subjektivt, hvem man mener, der er den bedste tennisspiller gennem tiderne. Det er dog svært at komme uden om, at Novak Djokovic ud fra et atletisk perspektiv tenderer til at være den største.

- Det gav Tsistipas også udtryk for - at Djokovic nok er den største atlet, der har været på ATP-touren i mange, mange år.

- Han bevæger sig så elegant, og hans spilmæssige begavelse og returneringer må være et mareridt at spille imod. Han tvinger modstanderen til at spille mere risikabelt, og han må være modbydelig at møde. Specielt downunder, siger Michael Mortensen.