Djokovic roser Holger Rune før French Open: 'En af de bedste spillere i verden'

Den serbiske tennisstjerne mener, at Holger Runes spil og resultater taler for sig selv.

Dagen før starten på grand slam-turneringen French Open mødte Novak Djokovic pressen.

Her blev der blandt andet talt om Holger Rune, som serberen har stor respekt for.

Tre gange har de to tennisstjerner stået overfor hinanden i kamp, hvor det to gange er blevet til dansk sejr. Senest ved Italian Open i Rom - for ikke at glemme finalesejren i Paris Masters sidste år.

Ved French Open, der starter søndag, kan Novak Djokovic og Holger Rune først blive parret i en eventuel finale. Og det er slet ikke umuligt, at Holger Rune når så langt, for ifølge serberen er den 20-årige dansker en af de største.

- Rune fortjener at blive nævnt som en af de førende i den kommende generation og en af de bedste spillere i verden, fordi hans kvaliteter og resultater, der bliver bedre og bedre, er et vidnesbyrd på, hvor god han er, siger Novak Djokovic.

Imponerende spiller og træner

Nederlagene til danskeren lader til at have gjort indtryk på den 36-årige serber, der har vundet 22 grand slam-titler i karrieren.

- Jeg har tabt to gange til ham og har også tabt til Carlos Alcaraz (20-årig verdensetter, red.). De imponerede mig begge med måden, de spillede på, hvordan de bevægede sig på banen og den måde, de håndterede pres på, lyder det fra Novak Djokovic.

I november vandt Holger Rune finalen i Paris Masters over Novak Djokovic. Det er danskerens hidtil største triumf. (Foto: © Christophe Petit Tesson, Ritzau Scanpix)

Serberen hæfter sig også ved, at det er en ganske kompetent herre, der vejleder Holger Rune.

Samarbejdet med træner Patrick Mouratoglou er en gave for den unge tenniskomet, mener Novak Djokovic.

- Han er en af bedste trænere overhovedet og meget klog. Han har haft stor succes med flere spillere på både herre- og kvindesiden.

- Det er vigtigt at have en person, du kan stole på, og én som kan give dig inspiration og motivation. Og samtidig én, der har stået i situationen eller forstår, hvad du går igennem, siger Djokovic.

'Holger er en stor trussel'

Også Holger Runes overmand fra sidste års udgave af French Open, norske Casper Ruud, roser danskeren forud for den prestigefyldte turnering.

- Det er klart, at Holger er en stor trussel. Han spiller meget frygtløst. Det ser ud til, at han er i en god tilstand, og han har spillet godt på det seneste. Han er én, man skal holde øje med, lød det fra Casper Ruud på et pressemøde lørdag.

Nordmanden slog Holger Rune i kvartfinalen sidste år. Formår de to at få sat en stime af sejre sammen, kan de mødes på ny i endnu en kvartfinale.

Første opgave for Holger Rune er en kamp mod amerikanske Christopher Eubanks tirsdag.