Djokovic skriver French Open-historie mens Halep gør kort proces

Novak Djokovic præsterede mandag noget i French Open, som selv ikke gruskongen Rafael Nadal har klaret.

Novak Djokovic har fortsat ikke tabt et eneste sæt ved French Open. Mandag vandt serberen i tre sæt over tyske Jan-Lennard Struff. (Foto: Julien de Rosa © Scanpix)

Novak Djokovic er den første mandlige tennisspiller til at nå blandt de otte bedste i French Open i ti sæsoner i træk.

Mandag eftermiddag vandt den serbiske verdensetter med 6-3, 6-2, 6-2 over tyske Jan-Lennard Struff og er videre til kvartfinalen i grand slam-turneringen.

Det er 13. gang i alt, at 32-årige Djokovic når det stadie i Paris.

Med sejren har Djokovic fortsat chancen for at blive forsvarende mester i alle fire grand slam-turneringer på samme tid. Det har han præsteret en gang tidligere i karrieren.

Kun den australske tennislegende Rod Laver har været forsvarende mester i alle fire grand slam-turneringer to gange. Det skete tilmed for Laver i samme kalenderår - i 1962 og 1969.

Novak Djokovic i hopla mod Jan-Lennard Struff. (Foto: Martin Bureau © Scanpix)

I mandagens kamp var der klasseforskel fra start til slut, og Struff, der er nummer 45 i verden, virkede også hæmmet af regnen over Roland Garros-anlægget.

Den lette regn betød, at banen blev lidt tungere og en anelse mudret, og det lukrerede Djokovic på.

- Det var tricky med regnen, men sådan er Paris. Banen blev tung at spille på, og den var også ret mudret. Jeg fik mange server tilbage.

- Jeg var taknemmelig for at spille under de forhold, siger Djokovic i et interview på banen lige efter kampen.

Djokovic har endnu ikke tabt et sæt i dette års French Open.

I kvartfinalen skal Djokovic, som vandt French Open i 2016, møde enten Fabio Fognini eller Alexander Zverev.

Halep lammetæver polsk teenager

Der var store klø til Iga Swiatek i French Open mandag, da den 18-årige polak mødte selveste den forsvarende mester i grand slam-turneringen French Open.

På den anden side af nettet stod således Simona Halep, og den rumænske favorit gjorde kort proces og vandt kampen 6-0, 6-1.

Verdens nummer 104, der for kort tid siden fyldte 18 år, erkendte bagefter, at hun fik lidt af en lektion i tennis.

- Det var mangel på erfaring, og jeg kunne ikke få styr på bolden på banen, men jeg vil huske kampen. Jeg var overrasket over hendes evne til at spille bolden derhen, hvor jeg ikke ventede det.

Rumænske Simona Halep delte stryg ud. (Foto: Martin Bureau © Scanpix)

- Jeg er glad for, at jeg fik lov at opleve hendes spil. Det er mærkeligt at spille mod en person, man har set på tv hele sin barndom. Jeg var der nok ikke mentalt, og jeg lavede fejl, jeg aldrig laver til træning, siger Iga Swiatek ifølge AFP.

Med sejren er Simona Halep klar til kvartfinalen i turneringen, som verdensranglistens nummer tre altså forsøger at genvinde i denne sæson.

Simona Halep spillede stort set fejlfrit mod Iga Swiatek, og i kvartfinalen venter endnu en teenager i form af Amanda Anisimova.

Den 17-årige amerikaner besejrede på sin vej til kvartfinalen besejrede spanske Aliona Bolsova 6-3, 6-0.

Det tog Halep 45 minutter at booke billetten til kvartfinalen, og hun virkede på toppen, efter at hun tidligere i turneringen har følt sig småsyg.

- Jeg har en god fornemmelse. Jeg føler mig godt tilpas på banen, og jeg stresser ikke mig selv over at skulle levere et resultat, siger Simona Halep efter sejren ifølge Reuters.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk