Dommerne var efter Tausons serv: 'Måske er jeg blevet vant til mindre turneringer'

Clara Tauson blev dømt for fodfejl hele tre gange i onsdagens kamp mod Leylah Fernandez.

Clara Tauson var bestemt ikke tilfreds med linjedommerne, da hun besejrede Leylah Fernandez onsdag aften. (Foto: © Geoffroy Van Der Hasselt, Ritzau Scanpix)

Hvis øjne kunne dræbe, havde et par linjedommere måtte lade livet, da Clara Tauson i går besejrede Leylah Fernandez i anden runde af French Open.

Dommerne var nemlig ikke populære hos den danske tennisstjerne, der hele tre gange blev dømt for en såkaldt fodfejl, som er en fejl, man kan lave i forbindelse med serven.

Her mente baglinjedommerne, at Clara Tauson overtrådte baglinjen, og det faldt altså ikke i god jord hos 20-årige Tauson.

- Jeg forstod det ikke, og jeg ved ikke, hvad jeg skal sige til det. Det er bare ikke noget, jeg gør, og til sidst stod jeg ti centimeter fra linjen.

- Jeg har fået min træner til at kigge på, hvad der sker, når jeg server. Jeg ved, at min venstre fod står stille, så medmindre jeg stiller min fod på linjen, når jeg server, så forstår jeg ikke, de bliver ved med at kalde den, sagde Tauson til DR Sportens udsendte reporter på pressemødet efter kampen.

Humøret var dog ikke værre, end at Tauson kunne komme med en kæk og selvironisk bemærkning.

- Måske er jeg bare blevet vant til at spille mindre turneringer, hvor de ikke dømmer det, men det er bare ikke noget, jeg har gjort før.

Løsningen er simpel

For anden gang spillede Clara Tauson på Roland Garros-anlæggets bane 6, og selvom den jo egentlig har bragt fint med held i form af sejre, både i den sidste kvalifikationskamp og i onsdagens sejr over Leylah Fernandez, så mistænker danskeren banen for at være dårlig for hende.

- Nu er det sket fem gange på den samme bane. Jeg ved ikke, om linjen ser anderledes ud på den bane, eller hvad det er. Det er ikke noget, jeg normalt laver.

Clara Tauson forstår ikke, at hun er blevet dømt for at overtræde baglinjen flere gange på Roland Garros-anlæggets bane seks. (Foto: © Geoffroy Van Der Hasselt, Ritzau Scanpix)

Heldigvis fik fejlene ikke betydning for Tauson, der dog leverede seks dobbeltfejl, som er i den halvhøje ende og en førsteserv-procent på 58, som også ligger til den lave side.

Men det må helst ikke blive ved.

- Jeg kan smile af det nu, men var det sket på rigtig vigtige tidspunkter, ville jeg være ekstra træt af det.

Forhåbentlig skal Tauson ikke spille flere kampe på bane 6, men hvis det alligevel ender med det, har hun opskriften klar.

- Jeg må bare stille mig længere tilbage, der er ikke andet at gøre, siger hun.

Clara Tauson spiller igen fredag mod russiske Elina Avanesyan, men kampen er endnu ikke programsat.