Drømmefinale mod Nadal lever: Federer slår landsmand i Grand Slam-semifinale

Roger Federer er i finalen i Australian Open for første gang siden 2010 efter sejr i fem sæt over Wawrinka.

(Foto: Mark Cristino © Scanpix)

Roger Federer er efter syv års fravær tilbage i finalen i Australian Open.

Torsdag vandt den 35-årige tennisstjerne den rent schweiziske semifinale med 7-5, 6-3, 1-6, 4-6 og 6-3 over Stanislas Wawrinka.

Over mere end tre timer gav de to landsmænd hinanden en hård kamp, hvor Federer lagde bedst ud, inden Wawrinka overtog styringen.

Med sublimt og overlegent spil sikrede 35-årige Federer sig de to første sæt, inden duellen tog en uventet drejning i tredje sæt.

Selv om Wawrinka undervejs måtte tage imod behandling af sit knæ, så fik sidste års US Open-vinder to gange brudt Federers serv og nappede tredje sæt 6-1.

Da Stanislas Wawrinka senere vandt fjerde, pegede pilen pludselig mod en Wawrinka-sejr.

Den 31-årige schweizer fik dog spoleret det for sig selv i femte sæt, da han med en dobbeltfejl i eget serveparti lod Federer komme foran med 4-2.

Derfra skulle den rutinerede Federer blot holde sin serv, og det gjorde han uden problemer.

Roger Federer var i store dele af 2016 ude med en skade, hvilket betyder, at han er raslet ned som nummer 17 på verdensranglisten.

Det er efterhånden flere år siden, at schweizeren dominerede i tennistoppen og vandt sine 17 grand slam-titler.

Rivalen venter måske

Hans tidligere og mangeårige rival, spanieren Rafael Nadal, står i den anden semifinale i Melbourne overfor bulgarske Grigor Dimitrov.

Hvis Nadal når søndagens finale, bliver det et opgør med et historisk vingesus nøjagtig som i kvindernes finale. Her mødes de amerikanske søstre Serena Williams og Venus Williams.

Mens Serena gennem snart to årtier har tilhørt den absolutte verdenstop, så har storesøster Venus været væk i en årrække.

Venus Williams stod senest i en grand slam-finale for syv år siden.

/ritzau/