Efter to årtier i skyggen spirer visionerne for Danmarks Davis Cup-hold

Davis Cup-kaptajn Frederik Løchte mener, at Danmark på sigt har potentiale til at være med på højeste niveau.

Rutinerede Frederik Løchte Nielsen (th.) tror, at Danmark allerede er at finde i Davis Cup Finals om få år. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

I 1980'erne var Danmarks tennislandshold ofte at finde blandt de bedste nationer i den traditionsrige Davis Cup. I 1988 nåede holdet endda

kvartfinalen
i World Group efter en meriterende sejr over Spanien.

Siden er landsholdet faldet ned gennem rækkerne, og i de seneste mere end 20 år har det ikke været i nærheden af Davis Cuppens første klasse.

Men nu skal Danmark tilbage i toppen. Det erklærer den nye kaptajn for holdet, Frederik Løchte Nielsen, som mål, inden han for første gang står i spidsen for holdet i denne weekend mod Puerto Rico i Holbæk.

- Målet er, at vi skal i den retning. Vi har et ungt hold med et stort potentiale på lang sigt, så ambitionen er at komme med i Davis Cup Finals (den bedste gruppe, red.), siger den spillende kaptajn.

Holger Rune spiller sin første sæson efter juniorkarrieren, hvor tennistalentet sluttede som nummer et i verden. Foto: Morten Olsen/Dansk Tennis Forbund

Danmarks aktuelt bedste kort, 25-årige Mikael Torpegaard, har avanceret i de seneste uger og ligger nu nummer 170 i verden med et mål om at bryde muren til top-100 i 2020.

16-årige Holger Rune sluttede juniorkarrieren af som nummer et i verden sidste år og håber at krydse grænsen til top-100 senest næste år. I samme årgang er Elmer Møller et stort talent.

- Torpegaard er den bedst rangerede dansker siden Kristian Pless, og han bliver kun bedre. Holger står nok klarest, men der er også Elmer, som er gået lidt i glemmebogen, fordi Holger har gjort det så godt.

- Så det er en meget åben og spændende tid. Der er aldrig garantier i sport, men der er grund til at tro på bedre tider med Davis Cup-holdet end i mange år, siger Frederik Løchte.

I herresingle fredag aften vandt Mikael Torpegaard forholdsvis komfortabelt over sin puertoricanske modstander. Foto: Morten Olsen/Dansk Tennis Forbund

Mikael Torpegaard, Danmarks førstesingle, mener absolut, at Danmark bør have ambitioner om at rykke to divisioner op.

- Det er den eneste rigtige udmelding. Ellers ville det være svært at sætte sig op, og jeg mener, at det er realistisk. Vi har et ungt hold med store udviklingsmuligheder, mener Mikael Torpegaard.

- Forhåbentlig har vi to top-100-spillere inden for de næste år, og så har vi Frederik Løchte, der kan være en stærk doublespiller i flere år endnu. Når vi rammer vores bedste niveau, kan vi allerede nu spille med på et højere niveau.

Der behøver ikke at gå lang tid, inden Danmark er tilbage på første klasse, vurderer Holger Rune.

- Vi må starte fra bunden, men vi har rigtig gode spillere, så jeg tror stærkt på, at vi er med i Davis Cup Finals allerede om et par år, siger Rune.

I går bragte Danmark sig foran med 2-0 mod Puerto Rico efter de to første singler. Dermed skal danskerne blot bruge en sejr mere, når dagen byder på først en double fra klokken 12 og siden to singler. Du kan følge alle tre kampe direkte på DRTV med optakt fra kl. 11.45.

/ritzau/

Facebook
Twitter