Efter kritik: Nye tiltag fra Team Danmark skal hjælpe tennistalenter

Team Danmark vil i fremtiden stille ekspertbistand til rådighed for danske tennistalenter.

Holger Rune er et af Danmarks lovende tennistalenter, der i fremtiden vil få hjælp af Team Danmark. (Ritzau Scanpix) (Foto: Kennet Havgaard/Dansk Tennis For © Scanpix)

Man laver ikke bare lige en ny Caroline Wozniacki.

Det kræver tid, og det kræver talent. Men det kræver i høj grad også, at forbundene investerer økonomisk i talenterne fra en tidlig alder, hvor atleterne udvikler sig mest.

Den kritik har den tidligere topspiller, Kenneth Carlsen, selv fremført her.

Han ønsker, at Team Danmark igen begynder støtte Dansk Tennis Forbund økonomisk, som det i flere år var tilfældet med Caroline Wozniacki.

Og selv om Team Danmark altså siden Caroline Wozniacki brød igennem har trukket støttekronerne til Dansk Tennis Forbund, så fortæller direktør for Team Danmark, Lone Hansen, at der er tiltag på vej, som eksempelvis skal komme Danmarks to største tennistalenter, Clara Tauson (15) og Holger Rune (14), til gode.

- Vi er i en rigtig god dialog med Dansk Tennis Forbund, og de har spændende tanker, som vi gerne vil samarbejde omkring, siger Lone Hansen, og løfter sløret for et par konkrete tiltag, der skal hjælpe de danske tennistalenter.

- Vi vil give muligheden for, at atleterne kan få det, vi kalder ekspertbistand. Det er eksempelvis hjælp til behandling, psykologhjælp og træningsplanlægning. Samtidig er det en udvikling af det, som tennisforbundet arbejder med, som vi vil gå ind og understøtte, siger Lone Hansen.

Forbund nærmer sig hinanden

Sportschef for Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen, er glad for, at Team Danmark, efter en årrække uden støtte, igen har valgt at kigge mod tennisforbundet.

- Det er positivt. Vi har haft en god dialog med Team Danmark i noget tid, og vi er ved at nærme os hinanden igen. Det betyder rigtig meget, at der kommer nogle penge udefra til at arbejde med talenterne, siger Jens Anker Andersen.

Hos en af målene for de nye tiltag, Clara Tauson, er der også tilfredshed med, at Team Danmark fremadrettet vil stille diverse eksperter til rådighed. Det er dog stadig økonomisk, at det er sværest at få tingene til at hænge sammen.

- Det er super fedt at kunne få lov til at bruge for eksempel fysioterapeuter, men det er stadig lidt mere økonomisk, at vi har brug for hjælp, så der er stadig lang vej igen, siger Clara Tauson.

- Tennis er så stor en sport, at man bliver nødt til at få noget støtte udefra. Uden økonomisk støtte er det svært at rejse ud til turneringer og blive matchet mod de bedste spillere, siger Clara Tauson.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk