Efter oprykning: Kæmpe forløsning for kvindelandsholdet i tennis

Der var eufori og forløsning for de danske tenniskvinder efter kampen ved Fed Cup, der sikrede oprykning til den tredjebedste række.

Maria Jespersen og Emilie Francati efter sejren. Foto: Dansk Tennis Forbund

Danmarks bedste tenniskvinder har spillet sig op i den øverste gruppe af den Euro-afrikanske region efter Fed Cup i Athen. Dermed er Danmark tilbage i puljen efter et par års fravær.

På banen i den afgørende kamp var det doublen med kusineparret Maria Jespersen og Emilie Francati, der skulle spille oprykningen hjem.

Det klarede de to danskere med sætcifrene 6-3, 6-4, og så kunne jublen ellers bryde løs for Maria Jespersen og resten af staben i Athen.

- Det er helt surrealistisk at stå her. Vi har bare gjort det pisse godt hele ugen, så det er en kæmpe forløsning for os. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre af mig selv efter matchbolden, siger Maria Jespersen til Dansk Tennis Forbund.

Samtidig var det også specielt at skaffe oprykningen til Danmark sammen med sin kusine, Emilie Francati.

- Det er stort, vi har forberedt os intensivt den sidste måned, så det er rigtig fedt at stå med den afgørende double sammen, siger Jespersen.

Fantastisk uge

Sportschefen for Dansk Tennis Forbund, Jens Anker, var også en glad mand, da oprykningen kom i hus.

Præstationen var kulminationen på en uge, hvor tingene er gået op i en højere enhed for de danske tenniskvinder.

- Det har været en fantastisk præstation - ikke blot i kampene, men også i den daglige træning og det sociale samvær hele ugen. Det hele er bare kørt fantastisk. Der var så meget pres på Maria (Jespersen, red.) og Emilie (Francati, red.) inden den sidste kamp, så at de går ind og præsterer, det er super flot, siger Jens Anker til Dansk Tennis Forbund.

Fed Cup gav, udover en oprykning, også landsholdsdebut til den blot 15-årige Clara Tauson, og hvordan fejrer man en hektisk uge, når man er en smule yngre end sine holdkammerater?

- Jeg tænker, at vi skal høre noget god musik og have noget is, og så er jeg sikker på, at de voksne skal have nogle øl, lyder det fra Clara Tauson.

Facebook
Twitter