Ekskæreste anklager tennisstjerne for vold: ’Han kvalte mig med en pude og slog mit hoved ind i væggen’

Den tyske tenniskomet Alexander Zverev afviser at have slået sin ekskæreste Olya Sharypova.

Olya Sharypova har ikke lagt sag an mod tennisspilleren Alexander Zverev. (Foto: Ritzau Scanpix)

- JEG BLEV SLÅET OG VIL IKKE VÆRE STILLE LÆNGERE.

Sådan indleder russiske Olya Sharypova et opslagInstagram, hvor hun i detaljer udpensler detaljerne om et voldeligt forhold til den tyske tennisstjerne Alexander Zverev.

- Han prøvede at kvæle mig med en pude. Han slog mit hoved ind i væggen. Han vred mine arme, og i det sekund frygtede jeg virkelig for mit liv.

Scenen udspiller sig på et hotelværelse i New York under tennisturneringen US Open i 2019. Og det var her, det voldelige forhold kulminerede.

- Det var hverken første eller sidste gang, det skete. Men det var der, jeg var mest bange. På et tidspunkt kunne jeg ikke trække vejret, skriver hun.

De gik fra hinanden sidste år, men nu vil ekskæresten, der også selv har spillet tennis professionelt, ikke længere være stille. Hun vil frem med sin historie, så piger i samme situation ikke skal føle sig alene, men være stærke nok til at komme videre.

Olya Sharypova på tribunen ved Mercedes Cup i Stuttgart i 2019 med Zverevs træner Ivan Lendl. (Foto: Michael Weber IMAGEPOWER © imago images/Michael Weber)

Den 23-årige tennisstjerne Alexander Zverev er fortvivlet og har ikke svaret på mediers henvendelser, efter Sharypova fortalte sin side af historien i sidste uge. På hans Twitter-konto har han skrevet det, der foreløbigt er eneste kommentar.

- Beskyldningerne er simpelthen ikke sande. Vi var i et forhold, men det sluttede for lang tid siden. Hvorfor Olya kommer med de beskyldninger nu, ved jeg ikke. Jeg håber, at vi sammen kan løse det på en ordentlig og respektfuld måde.

Lige nu bliver der servet og smashet ved tennisturneringen Rolex Paris Master i Frankrig. Deres officielle Instagram-konto lagde et billede op af den anklagede voldsmand Alexander Zverev, der er blandt turneringens topseedede. De måtte slette billedet igen, efter kommentarsporet blev bombet med støttetilkendegivelser til ekskæresten Olay under hashtagget #IStandWithOlay.

Et turbulent 2020 for Zverev

Sharypova anmeldte ikke episoden under optakten til US Open i New York. Alligevel kan det få konsekvenser for den 23-årige tysker, fordi det skete i turneringsregi. US Open arrangeres som de andre største turneringer af det internationale tennisforbund ATP.

I deres regelbog står der skrevet, at ATP-spillere forpligter sig at 'afstå fra at udøve adfærd i strid med integriteten af tennis'.

Derfor har forbundet mulighed for at igangsætte en intern efterforskning, der kan få konsekvenser for tennisspilleren. Potentielt kan han blive straffet med udelukkelse fra ATP-turneringer i alt fra 21 dage til 12 måneder.

Han har ellers haft et forrygende sportsligt 2020, hvor han blandt andet blev nummer to ved US Open – et år efter episoden på hotelværelset i New York.

Alexander Zverev spiller i denne uge Rolex Paris Master i Frankrig. (Foto: Thilo Schmuelgen © Scanpix)

Mange tennismedier spekulerer nu i, om det turbulente forhold til ekskæresten kan få konsekvenser for Zverevs personlige sponsorat med sportsgiganten Adidas, der siden 2016 har betalt ham for at bære de famøse tre striber.

Det er ikke første gang, han bliver ramt af problemer udenfor kridtstregerne. Tidligere på året spillede han en kamp under French Open med coronasymptomer – selvom han var testet negativ, måtte han ikke spille, hvis han følte han sig syg, og efter kampen undskyldte han også offentligt.

Samtidig har han stadig en retssag kørende med hans tidligere agent Patricio Apey i en konflikt med flere millioner dollars på spil.

Barfodet på gaden i New York

I det oprindelige Instagram-opslag er der ikke nævnt noget navn på den voldelige partner, men Olya Sharapova har til det russiske medie Championat bekræftet, at de detaljerede beskrivelser handler om Alexander Zverev og hende.

Hun fortæller, at hun gemte sig på hotellet efter den voldelige episode på værelset. Da han fandt hende hulkende, gik de sammen tilbage til værelset for at snakke om tingene.

- Jeg vidste, at der ikke ville være nogen dialog. Jeg var bange og ville flygte. Men han skubbede mig ind i væggen og sagde, at der ikke ville ske noget med ham – og at folk var ligeglade med mig, uanset hvad han gjorde ved mig, siger Sharypova til Championat.

Episoden skabte så meget larm og postyr på hotellet, at der pludselig kom folk ind på værelset.

Da Olga Sharypova forlod hotellet, var hendes kuffert og tøj blevet kastet ud på gangen. Til gengæld beholdt Zverev hendes pas på værelset, som hun ikke havde et nøglekort til. Dagen efter forsonede de, og Olga Sharypova sad trofast på tribunen ved US Open. Efter turneringen, hvor Zverev røg ud i fjerde runde, rejste hun med ham til turneringer i først Genéve og senere Kina.

23-årige Olya Sharypova spillede selv tennis, da hun mødte Alexander Zverev. (Foto: Philippe Ruiz © imago images/Philippe Ruiz)

Ifølge Sharypovas historie oplevede hun tidligere i forholdet lignende voldelige skænderier. De har kendt hinanden siden barnsben, inden de begyndte at date. Men allerede i starten af forholdet oplevede hun under et skænderi, at han skubbede hende så hårdt ind i væggen, at hun faldt ned på jorden.

- Jeg elskede ham. Jeg elskede ham inderligt og ville være sammen med ham. Jeg troede, at det bare var en fejl, og at vi kunne komme igennem det sammen og lade det være fortid. Men det eneste, der burde være fortid, var mit forhold med ham.

Det kulminerede i New York, da hun i 2019 pludselig stod alene på gaden i bare fødder og ikke vidste, hvad hun skulle gøre.

New Yorks politi har bekræftet, at sagen ikke blev anmeldt. Olga Sharypova er heller ikke siden gået rettens vej – for hende handler det om noget andet.

- Jeg vil ikke være stille længere. Det her er et emne, der skal diskuteres. Og jeg er ikke længere bange. Jeg vil have ham til at forstå, at alt kræver en forklaring før eller siden, siger hun til det russiske medie Championat.

Episoderne i artiklen er beskrevet af Olga Sharypova og bekræftet af vidner. Alexander Zverev afviser alle anklager. Den voldelige aften i 2019 blev ikke anmeldt til politiet, og den nærmeste fremtid vil vise, om tennisforbundet ATP sætter gang i en intern efterforskning af sagen.

FacebookTwitter