Ekspert: De har luret Wozniacki

Caroline Wozniackis sportslige nedtur skyldes, at modstanderne har læst hendes svage forhånd, og at hun er kommet i tvivl om egne evner, mener DR Sportens tennisekspert.

Caroline Wozniacki under kampen mod Christina McHale, der slog den tidligere danske verdensetter i Eastbourne. (Foto: Leon Neal © Scanpix)

Det er ikke længe siden, at Caroline Wozniacki var nr. et i verden og gik fra turneringssejr til turneringssejr, men i dag kan hun dårligt holde sig inden for top 10, og dagens nederlag i første runde af græsturneringen i Eastbourne til amerikaneren Christina McHale lover ikke godt for næste uges Wimbledon eller for resten af sæsonen i det hele taget.

Danskeren har stadig ikke hævet en eneste pokal i denne sæson, og DR Sportens tennisekspert, journalisten og forfatteren Anders Haahr Rasmussen, har blandt andet dette bud på årsagen:

- Hendes modstandere har luret hende. Alle de store kampe, der er blevet transmitteret vidt og bredt, har gjort, at hele tennisverdenen har luret hende. De har fundet ud af, at hun bare skal spilles hårdt i forhånden. Hele tiden: Forhånden, forhånden, forhånden.

- Bogen om hende er skrevet, og modstanderne har læst den, siger Anders Haahr Rasmussen.

I tvivl om egne evner

Wozniackis problem findes dog ikke kun i den svage forhånd, men også inde i hovedet på hende, vurderer Anders Haahr, der skrev en biografi om det danske tennises i 2010.

- Det virker som om, at hun er kommet i tvivl om, hvorvidt det, hun kan, er godt nok.

- Det, der har været så vildt ved hende de seneste par år, er, at hun har spillet med en nærmest  umenneskelig mangel på tvivl om egne evner. Vi andre kunne godt se, at hun måske ikke er verdens største boldtalent, men hun virkede fuldstændig upåvirket og ligeglad. Hun buldrede bare derudad, som om hun var helt uovervindelig.

Anders Haahr understreger dog, at ikke kun Wozniacki har problemer med stabiliteten.

- Nu fokuserer vi i Danmmark jo meget på Wozniacki. Men verdens nr. 3, Radwanska, og Wimbledon-mesteren Kvitova tabte også i første runde. Og Azarenka tabte også tidligt i Paris.

- Lige i øjeblikket er verdens bedste kvindelige tennisspillere lige så pålidelige som det danske sommervejr. De taber og vinder, som vinden blæser.   

Og netop derfor er det heller ikke helt ude i hampen, når Wozniacki i dag udtaler, at hun kan vinde Wimbledon.

- Det er rigtigt: Hun kan godt vinde Wimbledon. Vi har lige set en for de fleste mennesker ukendt italiener Sara Errani spille sig helt frem til finalen ved de åbne franske mesterskaber. Der er ingen i top 10, der ikke kan vinde Wimbledon, mener Anders Haahr. 

Er du enig i Anders Haahr Rasmussens udlægning? Kom med dit bud på årsagen til Wozniackis krise nedenunder.

Facebook
Twitter