Ekspert: Wozniacki er markant bedre i dag end da hun var nummer ét i verden

Caroline Wozniacki kan lørdag vinde sin første Grand Slam-titel i karrieren og generobre førstepladsen på verdensranglisten.

Caroline Wozniacki er i sin tredje Grand Slam-finale. (Foto: Dita Alangkara © Scanpix)

I 2011 var Caroline Wozniacki suveræn. Hun vandt seks titler og lå nummer et i verden i 49 uger i træk.

I dag, små syv år senere, er hun på nippet til at være der igen. Tilbage som nummer ét i verden. En placering, hun kan tage på lørdag, hvis hun vinder Australian Open.

Men selvom hun i begyndelsen af dette årti var meget mere dominerende på WTA-touren, end hun resultatmæssigt har været de efterfølgende år, er hun i dag en langt bedre tennisspiller, end hun nogensinde har været før. Det vurderer tenniskommentatoren på Eurosport Michael Mortensen.

- Hun har aldrig været bedre, end hun er i dag. Hun er også bedre, end da hun var nummer 1 i verden. Hun er mere alsidig og har fået flere facetter i sit spil.

- Hun har fået den udstråling, hun havde, da hun var nummer ét i verden, tilbage. Og tennismæssigt er hun markant bedre end tidligere, siger Michael Mortensen.

Wozniacki møder verdensranglistens nummer ét, rumænske Simona Halep, der – ligesom danskeren – har stået i to Grand Slam-finaler og tabt hver gang.

Wozniacki er svag favorit

Pilen peger Wozniacki, hvis en favorit skal findes. Ikke mindst, fordi danskeren har det mentale overtag fra sidste gang, de to spillere mødtes.

Det var i sæsonfinalen i slutningen af året, hvor Wozniacki spillede rumæneren ud af banen og vandt med cifrene 6-0, 6-2. Sejren var i øvrigt Wozniackis tredje i træk over Halep.

Wozniacki gav ikke Simona Halep et ben til jorden i sæsonfinalen i Singapore. (Foto: JEREMY LEE © Scanpix)

- For mig er favoritten Caroline, selvom hun ikke er stor favorit. Men jeg synes, Caroline har lidt mere at byde på, og de mødte også hinanden i slutspillet sidste år, hvor Caroline vandt forholdsvis komfortabelt. Så hun skal spille på det mentale.

- Hvis Caroline viser, ’at nu er det min tur, det er mig, der skal vinde, for jeg er verdens bedste’ – for det er hun lige i øjeblikket – så vinder hun, slutter Mortensen.

Kampen mellem Wozniacki og Halep spilles lørdag morgen kl. 09.30 og kan ses på Eurosport 1 eller Kanal 5, og så kan den naturligvis også følges på dr.dk.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter