En ’enormt imponerende karriere’ og 'en sand vinder': Udenlandske medier siger farvel til Wozzy

Både amerikanske, britiske og svenske medier hylder danskerens karriere.

Caroline Wozniacki får flotte ord med sig på vejen af de internationale medier efter sit exit. (Foto: Edgar Su © Scanpix)

Det er ikke kun i Danmark, at Caroline Wozniackis karrierestop trækker overskrifter. Den danske stjernes farvel til tennistoppen får spalteplads hos medier verden over.

Hos britiske BBC bliver Wozniackis karriere omtalt som ”enormt imponerende”. Mediet bemærker det passende i, at hendes exit finder sted, hvor hun vandt sin største sejr: Ved Australian Open.

Netop Grand Slam-sejren i 2018 bliver også fremhævet, som essentiel for danskerens eftermæle.

- Vigtigst af alt vil hun altid have den eftertragtede Grand Slam-titel ved siden af sit navn i historiebøgerne.

Hør Caroline Wozniacki selv sætte ord på sit farvel i videoen herunder.

Den amerikanske mastodont New York Times fokuserer på, at både Wozniacki og veninden Serena Williams måtte forlade turneringen i utide.

- Williams og Wozniacki skulle have spillet mod hinanden i fjerde runde, hvis begge spillere var gået videre, men to undertippede, som ikke er kendt for deres mod på den store scene, var bedre end dem begge, skriver New York Times.

Samtidig bemærker avisen, at Wozniackis comeback-sejr mod ukraineren Dayana Yastremska i anden runde var en ”signatursejr”.

"Ikke den mest talentfulde, men en sand vinder"

I Sverige bliver Wozniackis farvel til tennistoppen også bemærket hos både SVT, Expressen og Aftonbladet. Sidstnævnte fremhæver, hvordan den danske tennisdarling havde svært ved at holde tårerne tilbage i interviewet lige efter kampen.

- Jo længere interviewet pågik, desto sværere blev det for den 29-årige at holde følelserne tilbage i takt med hyldesten fra de 10.000 tilskuere på lægterne i Melbourne, skriver Aftonbladet.

Se højdepunkter fra Caroline Wozniackis sidste kamp her:

I liveopdateringerne efter kampen skrev avisen:

- Hun var aldrig den mest talentfulde spiller i verdenstoppen, men hun var en sand vinder og én af de mest mentalt stærke atleter.