Endnu en tennisketsjer fik tæsk i finalen: 'Han tabte kampen med sit temperament'

Daniil Medvedev baksede med sit temperament i finalenederlaget til Novak Djokovic ved Australian Open.

Tennisketsjerne ved det nyligt overståede Australian Open har måttet finde sig i lidt af hvert i hænderne på temperamentsfulde tennisstjerner.

Udover at lægge ører til verbale sammenstød mellem spillere, trænere og tilskuere, så er der også et par stykker - der er stadig tale om ketsjere - som har måttet lade livet.

Bødlerne? Dagens to finalister i herresingle, Daniil Medvedev og Novak Djokovic.

Sidstnævnte startede trenden i kvartfinalen mod tyske Alexander Zverev, hvor den serbiske verdensetters ketsjer fik noget af en tur på det knaldhårde underlag i Melbourne. Et grufuldt syn for dem med sympati for rammerne med de snorlige strenge.

Lige så ubarmhjertig var den 25-årige russer Daniil Medvedev i søndagens finale, da temperamentet løb af med ham. Om han havde lært noget af sin finalemodstander, vides ikke, for teknikken var en anelse anderledes.

Et enkelt hug var nemlig nok for russeren i modsætning til Djokovic' trefoldige bombardement, der dog blev efterfulgt af nerver af stål og en plads i semifinalen.

I modsætning til Djokovic blev Medvedevs infight med sin tennisketsjer ikke efterfulgt af en sejr. Djokovic vandt nemlig ganske overbevisende over russeren i tre sæt - 7-5, 6-2, 6-2 - og sikrede dermed sin niende Australian Open-titel og sit 18. grand slam-trofæ i karrieren.

Der var trods alt plads til smil efter finalen, selvom Novak Djokovic (til venstre) kunne stå med det største trofæ. (Foto: Asanka Brendon Ratnayake © Scanpix)

Den tidligere professionelle tennisspiller Michael Mortensen, der i dag er tennistræner og ekspertkommentator på Eurosport, mener, at Medvedevs mangelfulde håndtering af sit temperament var med til at tabe kampen for ham.

- Han er en temperamentsfuld fyr, hvor det iltre temperament får lov til at tage overhånd. Meget ofte bruger han temperamentet på en konstruktiv måde, men i dag tabte han kampen med sit temperament, der fik lov at fylde for meget.

Det gjorde det også i tredje runde, hvor serbiske Filip Krajinovic spillede lige op med russeren, hvilket fik Medvedevs temperament i kog i fjerde sæt. Det gik ud over træneren, Gilles Cervara, der fik følgende ord med på vejen, inden han forlod tennisarenaen via nærmeste udgang.

- Du er blevet skør. Du er blevet skør. Det er skørt. Kan du ikke lade mig være og lade mig spille?

Du kan se situationen i videoen:

- Temperamentet kom til at fylde for meget i hans hoved i dag, og så kommer man til kort over for Djokovic, siger Michael Mortensen.

Jagten på Nadal og Federer

Djokovic, der i finalen kontrollerede sit temperament, kom med sin 18. grand slam-titel endnu et skridt tættere på at udligne Roger Federer og Rafael Nadals imponerende 20 grand slam-titler hver.

Og det er en jagt, som Djokovic skal gennemføre inden for de næste par år, før tenniskometer som Medvedev, Alexander Zverev og Stefanos Tsitsipas begynder at dominere.

Faktisk bad den 33-årige Serber i sin takketale Medvedev om at vente lidt med at vinde de store grand slam-titler. Det kan du se herunder.

Michael Mortensen er overbevist om, at Djokovic kommer til at planlægge hele sin sæson efter de store turneringer, der kan få ham tættere på de 20 titler.

- Han kommer til at arbejde benhårdt efter det. Han vil prøve at optimere sit program, så han topper til grand slam-turneringerne. Lidt ligesom Roger Federer har gjort det, siger han

Og selvom finalen ved årets Australian Open med sine tre sæt så ud til at være forholdsvis overkommelig for Djokovic, så imponerede serberens spil alligevel Michael Mortensen.

- Han spillede knivskarpt med en kirurgisk præcision, der var beundringsværdig.

Djokovic' næste grand slam-mulighed bliver ved Franch Open, som efter planen skal spilles i den sidste uge af maj.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter