Enige eksperter: Magtdemonstration af Wozniacki i Singapore

Caroline Wozniacki kan gå hele vejen ved sæsonfinalen, lyder vurderingen fra tre tenniseksperter.

(Foto: JEREMY LEE © Scanpix)

Caroline Wozniacki spiller i øjeblikket forrygende tennis ved sæsonfinalen i Singapore.

I sine to opgør mod verdens nummer 4 og nummer 1 - Eline Svitolina og Simona Halep - har hun kun afgivet fire partier og er allerede inden sidste gruppekamp mod Caroline Garcia sikret en plads i semifinalen.

- Caroline har spillet helt fantastisk. Det har været en magtdemonstration mod nærmest stakkels modstandere i de to første kampe. Det har været helt forrygende, lyder det fra tennisekspert og -kommentator hos Viasat, Tine Scheuer-Larsen.

Ordet magtdemonstration er Tine Scheuer ikke ene om at hæfte på Wozniackis hidtidige præstationer ved årets sæsonfinale.

- Det var været en magtdemonstration. Hun har holdt et meget højt niveau hele sæsonen, men her i Singapore har hun jo fuldstændig udraderet sine modstandere.

- Hun sender et stærkt signal til konkurrenterne med henblik på den kommende sæson. Hvis jeg var træner for en af hendes modstandere, så ville jeg være meget bekymret, udtaler Michael Mortensen, der er ekspert og tenniskommentator hos Eurosport.

- Hun spiller med meget stor selvtillid i øjeblikket. Hun har været i syv finaler og fik med sejren i Tokyo lige den ekstra ro og selvtillid og det kommer til udtryk i Singapore, supplerer Kenneth Carlsen, der er Davis Cup- og tidligere Fed Cup-kaptajn for Danmark.

Variation og hurtighed

Hvad er årsagerne til, at Carolina Wozniacki pludselig udraderer to af verdens bedste spillere?

- Først og fremmest udstråler hun ro og harmoni på banen, og så træffer hun de rigtige beslutninger på de rigtige tidspunkter. Hun har samtidig spillet utroligt aggressivt og har holdt et højt tempo. Hun har i denne sæson formået at forbedre sin serv og gøre den skarpere. Når hun er presset, så kommer hun op med en god serv. Hun har samtidig været god til at følge op på den næste bold, vurderer Tine Scheuer.

- Hun arbejder længere ind i banen – hun spiller simpelthen hurtigere. Det gør, at hun kan absorbere farten fra modstandernes slag. Hun har også fået flere facetter i sit spil og har lagt flere temposkift ind, lyder Michael Mortensens forklaring.

- Hun formår at løfte sit spil, når hun er presset, og så har hun udviklet sit netspil og sin serv i løbet af sæsonen, kommer det fra Kenneth Carlsen.

Bliver svær at slå

Hvor langt kan Caroline Wozniacki gå ved sæsonfinalen?

- Hun har uddelt et par alvorlige øretæver til nummer 1 og 4 fire i verden, så jeg synes, at hun lige nu spiller bedre end nogensinde tidligere. Hun bliver meget svær at slå i Singapore, er Tine Scheuers vurdering.

- Hun har spillet brillant tennis og hun stortrives i Singapore. Kan hun holde niveauet i de kommende kampe, så kan hun gå hele vejen. Hun er turneringens bedste spiller, slår Michael Mortensen fast.

- Kan Caroline Wozniacki holde det høje niveau, så har hun en rigtig god mulighed for at vinde turneringen, vurderer Kenneth Carlsen, der ser store perspektiver for den tidligere verdensetter:

- Det lover virkelig godt for den kommende sæson, og hun begynder nu også at snuse til toppen af verdensranglisten igen. Jeg kunne godt forestille mig, at målet for den kommende sæson er igen at ligge nummer 1 i verden, slutter Kenneth Carlsen.

Caroline Wozniacki møder fredag i sin tredje og sidste gruppekamp i Singapore franskmanden Caroline Garcia. Uanset udfaldet af opgerøt, så er Caroline Wozniacki klar til lørdagens semifinaler.

Du kan følge kampen mellem Wozniacki og Garcia her på dr.dk fra kl. 10.00 fredag.

Facebook
Twitter