Falder som fluer: Verdens næstbedste sendt ud af Australian Open

Karolina Pliskova slutter sig til rækken af topnavne, der er ude af Australian Open efter tredje runde.

Verdens nummer to på kvindernes rangliste er overraskende ude. (Foto: Issei kato © Scanpix)

Den tjekkiske tennisstjerne Karolina Pliskova, der ligger nummer to på verdensranglisten, er ude af Australian Open efter tredje runde.

Det sker efter et overraskende nederlag til 30.-seedede Anastasia Pavlyuchenkova natten til lørdag dansk tid.

Russiske Pavlyuchenkova vandt kampen i to sæt med cifrene 7-6, 7-6. Det er russerens første sejr over tjekkiske Pliskova.

Sejren er stadig ikke helt sunket ind hos den 28-årige russer.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Selvfølgelig er jeg rigtig glad, men jeg kommer ikke til at forstå det før senere, siger hun efter kampen ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Det var rigtig sjovt, og jeg nød kampen meget, tilføjer hun.

Pavlyuchenkova skal møde den tredobbelte grand slam-vinder Angelique Kerber i fjerde runde.

Se højdepunkter fra Pliskovas og Kerbers kampe.

Flere favoritter ude

Pliskovas exit er det seneste i en række af store topnavne, der overraskende tidligt er slået ud af Australian Open.

Hun slutter sig dermed til Naomi Osaka, der vandt Australian Open sidste år, og Serena Williams, som i år heller ikke nåede længere end til turneringens tredje runde.

Ligeså gik det for danske Caroline Wozniacki, der i tredje runde tabte til tunesiske Ons Jabeur, hvilket samtidig markerede afslutningen på danskerens tenniskarriere.

Tredjeseedede Simona Halep undveg til gengæld at blive offer for en overraskelse i tredje runde. I overbevisende stil spillede hun sig videre ved at slå Yulia Putintseva med 6-1, 6-4.

Nadal sikkert videre

Hos herrerne går det dog mere efter planen.

Verdensetteren Rafael Nadal spillede sig uden problemer videre til fjerde runde i grand slam-turneringen, da han vandt i tre sæt over sin landsmand Pablo Carreño Busta.

Se højdepunkter fra Nadals kamp herunder:

Det tog lidt over halvanden time for Nadal at vinde med 6-1, 6-2, 6-4 over turneringens 27.-seedede spiller. Dermed er Nadal klar til at møde australske Nick Kyrgios, der var ude i en sand marathonkamp mod Karen Khachanov.

Hjemmebane-yndlingen kunne efter fire en halv time trække sig sejrrigt ud med cifrene 6-2 7-6 6-7 6-7 7-6 - og er nu klar til at møde verdensetteren Nadal.

/ritzau/