Familien Wozniacki glæder sig til tiden uden tennis: 'Vi har alle sammen givet lidt'

Hele familien så med fra nærmeste hold, da Caroline Wozniacki spillede sin sidste professionelle tenniskamp.

En holdindsats.

Således kan man beskrive det arbejde, der ligger bag Caroline Wozniackis karriere.

For selv om tennisbanen til tider måske har føltes som det mest ensomme sted i verden for den nu 29-årige tennispensionist, så har Caroline Wozniacki altid haft familien i ringhjørnet. Om så destinationen har været Australien, USA eller Kina.

Nu er det slut, og familien, som har fulgt hende i tykt og tyndt, siden hun greb tennisketcheren i Køge, kan også sætte et punktum for den del af deres liv, hvor tennis har været den altdominerende faktor.

På mange måder en følelsesladet dag, fortæller Caroline Wozniackis storebror, Patrick, der især blev rørt, da hele familien kom på banen i Melbourne, og Piotr Wozniacki gav sin datter en lufttur, mens publikum sang løs.

- Det var meget specielt, at ens søster bliver hyldet på bedste vis. Folk der synger med, klapper, og da min far så løfter Caroline, så kan jeg ikke mere. Det var så stort og specielt, og hele hendes karriere passerede lige revy, siger Patrick Wozniacki.

- Vi har alle sammen måttet give afkald på rigtig meget, og det har været en familiepræstation, selv om det er Caroline, der har arbejdet på banen. Vi har alle sammen givet lidt til, at det kunne lykkes. At hun har fået den store karriere, som hun har haft, havde vi ikke turdet drømmet, om da hun stod som syv-årig i Køge.

David Lee, Caroline Wozniacki og Piotr Wozniacki på banen efter nederlaget. (Foto: Greg WOOD © Scanpix)

Glæder sig til at være far

Lige så stolte er Caroline Wozniackis forældre, Piotr og Anna. Førstnævnte har som træner gennem årene fulgt Caroline Wozniacki tættere end nogen anden, og den fælles historie fik altså Piotr Wozniacki til at give datteren en lufttur midt på banen, da showet var forbi.

- Det var det momentum, at jeg ville tage hende op og bekræfte for mig selv, at hun var stor. Det kan jeg godt sige i dag. Hun var en stor tennisspiller – med den dårligste træner i verden - og det siger jeg med et smil, lyder det fra Piotr Wozniacki.

- Hun har spillet sin sidste bold og lavet sin sidste fejl. Men hun har ikke lavet en fejl ved at stoppe karrieren. Og jeg er meget stolt som far og træner over, at jeg fra i morgen kan tale til hende som far, og ikke længere som træner.

Kun fantasien sætter grænser

Hvad den nu står på for Caroline Wozniacki, og hele familien, må tiden vise, lyder det fra Anna Wozniacki, der ofte har dannet bagtrop, når den resterende familie har været på rundrejse verden over.

- Jeg føler en tomhed, men jeg skal nok sove på det, og så må vi som familie tage en beslutning det næste stykke tid. Jeg troede, at det ville vare for evigt, men det gør det ikke, så jeg har en blandet følelse i øjeblikket, siger Anna Wozniacki.

Spørger man Caroline Wozniackis ægtemand, amerikanske David Lee, som også var med på banen i Melbourne, er han lige så spændt på at se, hvad fremtiden bringer for hans nu pensionerede hustru.

- Det er næsten skræmmende, hvor ofte hun er i stand til at opnå ting, når hun sætter sig noget for. Jeg er sikker på, at hvad end hun nu vil, så bliver hun succesfuld. Hun vil naturligvis gerne være mor, hvilket hun kommer til at klare fantastisk, men professionelt er det kun fantasien, der sætter grænser, siger David Lee.