Federer drømmer om det perfekte farvel med rivalen Nadal ved sin side

Roger Federer spiller i denne uge for sidste gang som professionel tennisspiller.

De har oftest stået på hver sin side af nettet, men nu vil Roger Federer slutte karrieren med Rafael Nadal som doublemakker. (Foto: Chryslene Caillaud/Ritzau Scanpix)

I to årtier har Roger Federer og Rafael Nadal kæmpet om at indtage tronen som kongen over herretennis.

Fredag aften er kampen forbi, når den schweiziske stjerne spiller sin sidste kamp som professionel tennisspiller. Det sker ved Laver Cup i London, når 41-årige Federer skal spille doublekamp.

Og står det til Federer selv, bliver det med ærkerivalen Rafael Nadal ved sin side.

- Uden tvivl. Jeg synes, at det kunne være en ret unik situation, hvis det skulle ske, siger Roger Federer ifølge det britiske medie The Independent.

For selvom de har været i benhård konkurrence gennem mange år, har de to tennisstjerner haft et godt forhold til hinanden.

- Jeg synes, at det er et godt budskab til både tennisverdenen, sporsverdenen og måske endda videre end det, siger Roger Federer.

- Af den grund synes jeg, at det ville være fantastisk. Jeg ved ikke, om det kommer til at ske, men det vil åbenlyst være et specielt øjeblik (at spille double med Nadal, red.).

Den danske tenniskommentator hos Discovery+ Michael Mortensen krydser alt, hvad han kan for at komme til at se Nadal og Federer i et makkerskab fredag aften.

- Det er virkelig et værdigt punktum, hvis de to slutter med en double. Det manuskript kunne ikke være skrevet bedre. Det er som hånd i handske. De to har nogle fælles bånd, der vil knytte dem sammen resten af livet, og det vil gå over i historiebøgerne som noget af det største i idrætsverdenen, siger Michael Mortensen.

Tenniskommentatoren har fulgt de to gøre hinanden bedre bold for bold, år for år og hele tiden "været i stand til at hæve overliggeren", som Michael Mortensen beskriver det.

- De komplimenterede hinanden på fornem vis, og da de vandt, var de så begejstrede, at man skulle tro, at de havde vundet OL-guld eller Wimbledon, siger Michael Mortensen om Laver Cup i 2017, hvor Federer og Nadal spillede double sammen. (Foto: David W Cerny © Scanpix Denmark)

Et tegn på spillernes indbyrdes respekt er blandt andet den ydmyghed, som schweizeren besidder, når snakken går på den spanske tenniskollega.

- Når Federer omtaler Nadal, siger han jo ofte, at Nadal måske har de bedste flugtninger i verden. Og det siger en hel del, for det vil jeg nok mene, at Federer har, siger Michael Mortensen.

En tåre i øjenkrogen venter

Uanset om makkeren kommer til at hedde Rafael Nadal eller ej, vil Federers kommende farvel blive bevægende.

- Jeg vil sidde med en tåre i øjet, når han spiller sin sidste bold, fordi han har haft så stor betydning for tennis, siger Michael Mortensen.

- Jeg har selv haft fornøjelsen af at møde ham nogle gange, og han er bare sådan en hyggelig fyr, der er så vellidt på ATP-touren. Jeg tror aldrig, jeg har mødt én spiller, der har talt dårligt om Roger Federer.

Det er dog efterhånden længe siden, at Michael Mortensen har kommenteret Roger Federer i kamp, da knæskader har holdt den, ud fra en sportslig betragtning, aldrende schweizer fra tennisbanen.

Seneste kamp ligger mere end et år tilbage, da Federer tabte i kvartfinalen ved Wimbledon i 2021. Og på grund af de fysiske begrænsninger bliver punktummet på en gloværdig karriere sat med en doublekamp.

- Jeg er nervøs for at skulle spille igen, for jeg har har ikke spillet i så lang tid. Jeg håber, at jeg på en eller anden måde kan være konkurrencedygtig, siger Roger Federer.

Der er lagt op til et følelsesladet farvel, når Roger Federer fredag aften takker af. (Foto: Andy rain © Ritzau Scanpix)

Og det er måske meget godt, at det ikke er single, Federer skal spille ved Laver Cup, vurderer Michael Mortensen.

- I double kan han økonomisere med sin energi og vælge, hvilke bolde han skal løbe efter. Men i en single vil han nok blive udspillet, fordi han ikke har trænet det, der skal til, og knæene heller ikke holder til det.

- Jeg så gerne, at han spillede en single, men det vil jo også være forkert, hvis han skulle få en skade, siger Michael Mortensen.

Roger Federers sidste tenniskamp bliver vist på Eurosport 1 og Discovery+ fredag aften.